İlk defa bir Türk kadın güreşçi dünya şampiyonu oldu! Gururumuz Yasemin Adar

Düzenleyen:
İlk defa bir Türk kadın güreşçi dünya şampiyonu oldu! Gururumuz Yasemin Adar

SPOR Haberleri

Dünya Güreş Şampiyonası kadınlar 75 kiloda Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenen Yasemin Adar, hem altın madalyanın sahibi oldu, hem de dünya şampiyonu oldu.

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 75 kiloda mücadele eden Yasemin Adar tarih yazdı. Milli sporcu, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk’u yenerek dünya şampiyonluğuna uzandı ve bu başarıyı kazanan ilk Türk kadın güreşçi unvanının da sahibi oldu. Yasemin Adar, ilk turda Alman rakibi Maria Selmaier’i tuşla, çeyrek finalde 2017 Asya Şampiyonu Japon rakibi Hiroe Suzuki’i 6-1 skorla ve yarı finalde Avrupa ve dünya üçüncüsü Estonyalı rakibi Epp Mae’yi 8-5 yenerek finale uzandı. Belaruslu Vasilisa Marzaliuk ile finalde eşleşen Yasemin Adar rakibiyle başa baş bir mücadele sergiledi. Millî sporcumuz son saniyelerde rakibi karşısında 5-4 öne geçerek Dünya Şampiyonu oldu. Adar bu başarısıyla Türkiye’nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonluğunu kazanarak tarihe geçti.  
 
Hafize Şahin bronzu kaçırdı
 
63 kiloda mindere çıkan bir diğer güreşçi Hafize Şahin ise ilk maçında Kanadalı rakibi Braxton Rei Stone’u tuş ederek çeyrek finale yükselirken burada karşılaştığı Brezilyalı rakibi Lais Nunes De Olıveıra’yı 9-6 yenerek yarı finale kadar geldi. Hafize yarı finalde Ukraynalı rakibi Yuliia Tkach Ostapchuk’a önde götürdüğü maçı son dakikalarda verdiği puanlarla finali kaptırdı. Şahin, bronz madalya maçına çıktı ama sakatlığı sebebiyle mücadeleden çekilmek zorunda kaldı. 55 kiloda mücadele eden milli güreşçi Bediha Gün Moğolistanlı rakibine ve 58 kiloda mindere çıkan Ayşe Vatansever ise Kolombiyalı rakibine yenilerek şampiyonaya erken veda etti.  
 
Önce Avrupa sonra dünya ve dünyaevi
 
‘Avrupa şampiyonu olan ilk Türk kadın güreşçi’ unvanının sahibi Yasemin Adar, dün de ‘Dünya şampiyonu olan tek Türk kadın güreşçi’ olarak da tarihe geçti. Adar final maçı sonrası büyük bir sürpriz de yaşadı. Millî sporcuya finalin ardından evlenme teklifi geldi. Antrenör Erdem Yiğit’in elinde çiçek ve yüzükle diz çökerek yaptığı teklifi kabul eden Yasemin Adar’ın mutluluğu böylece katlanmış oldu. 
 
"O altını almadan bırakmam"
 
Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve Metehan Başar ile bronz madalya kazanan Atakan Yüksel dün yurda döndü. Şampiyonada iki altın bir bronz madalya kazanarak takım halinde dünya üçüncüsü olan Grekoromen Millî Takımımız Paris dönüşü İstanbul’a çiçeklerle karşılandı. Omuzlara alınan millî güreşçilerimiz hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda şampiyon olmak olduğunu söyledi. 130 kiloda üçüncü kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp çok mutlu olduğunu dile getirdi.
 
Altınlar artacak
 
Kayaalp “Paris’te çok büyük bir stres vardı Allah’a şükür o stresi İstiklal Marşımızı söylerken attık. İnşallah bundan sonra derecelerimize yeni şampiyonluklar katarız. Bu yeteneğimi ülkem için sonuna kadar kullanmak istiyorum. 2020 Olimpiyat Oyunları var. Sonra Avrupa Şampiyonluğunu 10’a, Dünya Şampiyonluğunu da 5’e çıkarmak amacım. Olimpiyat madalyası almadan bırakmamayı düşünüyorum” dedi.
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...