Yerli radarda ilk ihracat tamam

Düzenleyen:
Yerli radarda ilk ihracat tamam

Ekonomi Haberleri

Savunma sanayisinde özgün ürünler geliştirerek rekabetçiliği ve ihracat imkanlarını artırmaya yönelik çabalar meyvelerini veriyor.

Meteksan Savunma, bu kapsamda sınır ve kritik tesis güvenliği için geliştirdiği Retinar PTR çevre gözetleme radarıyla yakaladığı başarıyı yurt dışına taşıdı. Dost bir ülkede açılan radar ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Meteksan Savunma, Retinar PTR için ilk ihracat sözleşmesini imzaladı. Küçük boyutları ve hafifliğiyle öne çıkan radar, Retinar ailesinin taşınabilir modeli olarak yüksek teknolojisiyle dikkati çekiyor. 
Kamera ve dürbün gibi görüntüleme sistemlerinin yeterli olmadığı hava ve ışık koşullarında gelişmiş radar sistemiyle net sonuçlar veren Retinar PTR, 4 kilometre uzaklıktan insan büyüklüğündeki hedefleri, 10 kilometreden araçları tespit edip, takip ve sınıflandırma yapabiliyor. 

GÜVENLİ BÖLGELER SAĞLIYOR 

Güvenli bölgede herhangi bir hareket olduğunda Retinar PTR ile kilometrelerce öteden görülerek önlem alınıyor ve tehdidin etkisiz hale getirilmesi için ekstra zaman kazanılıyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...