Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsung'un yeni modeli iddialı geliyor

Düzenleyen:
Samsung'un yeni modeli iddialı geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Çift kamera özelliğiyle gelen Galaxy Note 8, kullanıcılarına 2 kat optik ve 10 kat dijital zoom imkanı sunuyor

Ömer Temür

Samsung’un yeni modeli Galaxy Note 8, Türkiye ile eş zamanlı olarak New York’ta düzenlenen lansmanla tanıtıldı. Geçtiğimiz yıl batarya problemi sebebiyle Note 7’yi toplatma kararı alan Samsung yeni modeliyle iddialı geliyor. 6.3 inç’lik Super AMOLED ekrana sahip Galaxy Note 8 kavisli tasarımıyla dikkat çekiyor. Ekranı çizilmelere ve darbelere karşı korumak için Gorilla Glass 5 teknolojisini tercih eden Samsung gücünü Exynos 8895 işlemciden alıyor. 8.6 mm kalınlığında ve 195 gram ağırlığında olan Note 8, parmak izi sensörünün yanı sıra iris tarayıcısına sahip. Ayrıca IP68 sertifikasına sahip cihaz 1.5 metre derinlikte suyun altında 30 dakika boyunca kalabiliyor. 
Galaxy Note 8 çift kamerasıyla da iddialı. Kullanıcıların çift kamera beklentilerine Galaxy Note 8 ile cevap veren Samsung, arka tarafta 12 MP çözünürlüğünde f/1.7 diyafram açıklığına sahip olan geniş açı ve yine 12 MP çözünürlüğünde f/2.4 diyafram açıklığına sahip bir tele foto lense yer veriyor. Samsung’un oldukça hızlı bir odaklama sağlayan Dual Pixel teknolojisinin kullanıldığı cihazın, her iki kamerasının OIS desteğine sahip olması dikkat çekerken, kullanıcılara 2 kat optik ve 10 kat dijital zoom imkanı sunuluyor. Cihazın ön tarafında ise otomatik odaklama özelliğine ve f/1.7 diyafram açıklığına sahip olan, 8 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor. Bunlara ek olarak Live Focus adı verilen yeni mod ile gerçek zamanlı olarak fotoğraflarınıza bokeh efekti yapılabiliyor.

6 GB RAM’e ev sahipliği yapan Galaxy Note 8, depolama tarafında 64 / 128 / 256 GB olmak üzere toplamda üç farklı seçenek ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ancak, cihazın Türkiye’de sadece 64 GB’lık versiyonunun satışa sunulması bekleniyor.

Galaxy Note 8 ile birlikte S-Pen  de çok daha işlevsel hale gelmiş. 0,7 mm uç boyutu ve 4096 basınç duyarlılığı ile daha kolay çizim yapmaya imkân sağlayan S Pen ile metin çevirisi de yapılabiliyor. Ayrıca S Pen ile TL dahil olmak üzere para birimi dönüştürmek mümkün.

ÖZELLİKLER

Ekran: ........................................................6.3 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel, Super AMOLED, Gorilla Glass 5
İşlemci:.......................................................Exynos 8895
RAM:...........................................................6 GB RAM
Depolama:.................................................64 GB GB depolama alanı, microSD destekli
Arka Kamera:...........................................12 MP f/1.7 ve 12 MP f/2.4, OIS
Ön Kamera:...............................................8 MP f/1.7
Pil:................................................................3300 mAh
İşletim Sistemi:........................................Android 7.1.1 Nougat
Bağlantı:.....................................................802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
Boyut ve ağırlık:......................................162.5 x 74.8 x 8.6 mm - 195 gram
 
SAMSUNG'TAN SPOR TAKİP BANDI
 
Samsung, Note 8’in yanı sıra Gear Fit 2 Pro giyilebilir spor takip bandının tanıtımını da yaptı. 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olan Samsung Gear Fit 2 Pro Speedo uygulaması sayesinde yüzme etkinliğinizle ilgili verileri takip etmenize yardımcı oluyor. Kalp ritmi takibi, adım sayma ve koşu takibi de yine ürünün yeteneklerinden. Saatin batarya süresi ise 4 gün.
Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...