Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan, Mattis'in yüzüne söyledi: YPG’ye destekten rahatsızız

Düzenleyen:
Erdoğan, Mattis'in yüzüne söyledi: YPG’ye destekten rahatsızız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı James Mattis’i kabul etti.

ABD Savunma Bakanı Mattis, Ürdün ve Irak ziyaretinin ardından dün Ankara’ya geldi. Mattis ilk olarak Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mattis ve heyetini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. 1 saat 10 dakika süren kabulde, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı. 

“REFERANDUM YANLIŞ ADIM”

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Beştepe’de gerçekleşen kabulde, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusundaki kararlılığın yanı sıra Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referanduma gitmesinin yanlış bir adım olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, konuk bakana, ABD’nin PYD/YPG’ye verdiği destekten Türkiye’nin duyduğu rahatsızlıkları da dile getirdiği kaydedildi. DEAŞ’tan temizlenen yerleşim birimlerinde yönetimin yerel halka bırakılması gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de çatışmasızlık bölgeleri oluşturmayı hedefleyen mekanizmanın desteklenmesinin önemine de değindi. Irak’ta Kandil ve Sincar’daki PKK unsurlarına karşı ortak mücadelenin, savunma sanayi alanında iş birliğinin ele alındığı kabulde, Türkiye ve ABD’nin stratejik ortaklıklarının ve NATO’da iki önemli müttefik olduklarının da altının çizildiği öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...