Türk futbolu bir defa daha gördü ki; Başka Emre yok

Düzenleyen:
Türk futbolu bir defa daha gördü ki; Başka Emre yok

SPOR Haberleri

Yaş 37 ama yolun yarısı değil sanki başı! Takımını çekip çevirdi, 90 dakika sahada kaldı, son anda direğe takıldı.

Emre Belözoğlu... Galatasaray’da tanındı sonrasında İtalya, İngiltere gördü ve yurda döndü. Yıllardır Fenerbahçe’de ter döktü! İki sezon önce ise yaşı ilerlediği gerekçesiyle kapının önüne kondu. Ona Başakşehir sahip çıktı. Abdullah Avcı sorumluluk da verdi, özgürlük de. O pazubendi takıp hem futboluyla hem de iletişimiyle liderliğe soyundu. Agresif görüntüsü değişmedi ve hâlâ değişmeyecek belki ama futbolu da keza öyle. 2-1’in rövanşında İspanya’da oynanan ve 2-2 sona eren maçta 90 dakika sahada kaldı.  Evet Fenerbahçe’nin “yaşlandı” diye gönderdiği Emre 90 dakika sahada kaldı. Hele ki 90’daki frikiğinin direktön dönmesi, hem onun adına hem Başakşehir hem de Türk futbolu açısından büyük şanssızlıktı. Eğer o gol olsa Başakşehir, Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazacak, Türkiye iki takımla bu “dev” organizasyonda yer alacaktı. İşte o Emre yaşı 37 olmasına rağmen transferi konuşuluyor. Mircea Lucescu onu yeniden millî takıma çağırmayı düşünüyor. Agresifliğine savunma olarak “Tanısan seversin” denilen Emre’yi sever misiniz bilemeyiz ama futboluna, mücadelesine diyecek laf yok. 

Alkışlar şehrin çocuklarına

Şampiyonlar Ligi’nin kapısından dönen Medipol Başakşehir’e takdir var... Müzesinde 5 UEFA Kupası bulunan Sevilla’ya evinde kök söktüren ancak direği geçemeyen Başakşehir ayakta alkışlandı. Maç sonunda Sevilla taraftarının büyük saygısı vardı. Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo de “Son dakikalarda acı çektik ama turu geçtiğimiz için memnunum. Şans eseri son top (Emre Belözoğlu’nun şutu) girmedi. Hayat, futbol böyle” demişti. İspanya basını da Başakşehir’in turu ve övgüyü hak eden bir mücadele sergilediğine vurgu yaptı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...