Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başakşehir Şampiyonlar Ligi'ne katılamayınca Pepe Beşiktaş'a bedavaya geldi

Düzenleyen:
Başakşehir Şampiyonlar Ligi'ne katılamayınca Pepe Beşiktaş'a bedavaya geldi

SPOR Haberleri

Başakşehir'in Sevilla'yı geçemeyip Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesiyle birlikte katılım payını Beşiktaş aldı, böylece Pepe transferi bedavaya geldi.

Başakşehir'in, önceki akşam Sevilla ile deplasmanda oynadığı müthiş futbola karşın 2-2 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesi Türk futbolseverleri üzerken, Beşiktaş'ın kasasını doldurdu.

Kara Kartal Şampiyonlar Ligi'nde tek Türk temsilci olurken, UEFA yayın havuzundan Türkiye'nin payına düşen 22 milyon Euro'nun da tek sahibi oldu.

PEPE NEREDEYSE BEDAVAYA GELDİ

Başakşehir'in Sevillla'yı elemesi durumunda bu tutarın yüzde 35'i Başakşehir'in, yüzde 65'i Beşiktaş'ın olacaktı. Böylece önceki maçta Başakşehir'in elenmesi Kara Kartal'ın kasasına 7.7 milyon Euro fazladan para girmesini sağladı. Beşiktaş'ın yıldız transferi Pepe'nin iki yıllık garanti parasının 9.5 milyon Euro olduğu düşünüldüğünde, Başakşehir'in elenmesiyle neredeyse Pepe Kartal'a bedavaya gelmiş oldu.

KARTAL'IN KASASI DOLDU

Öte yandan Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde henüz maça çıkmamasına rağmen muazzam bir gelirin de şimdiden sahibi oldu. Şöyle ki, UEFA, Şampiyonlar Ligi gruplarında olan kulüplere 12.7 milyon Euro ayakbastı parası veriyor. Buna 22 milyon Euro da yayın havuzundan gelen para eklendiğinde Kara Kartal henüz maça çıkmadan 34.7 milyon Euro'yu kasasına koymuş oldu

HER PUANA 500 BİN EURO

UEFA'nın prim yönetmeliği gereği Kara kartal gruplarda alacağı her puan için 500 bin Euro, her galibiyet içinse 1.5 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Beşiktaş'ın gruplardan çıkıp ilk 16'ya kalması ise kasasına 6 milyon Euro daha koyarken, çeyrek finale çıkan takımlar 6.5 milyon Euro, yarı finalistler ise 7.5 milyon Euro kazanacak. Şampiyonlar Ligi şampiyonunun ödülü 15 milyon Euro olurken, kaybeden finalistin kasasına da 11 milyon Euro girecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...