Vatikan Bankası'nın zirvesinde iki istifa

/ Kaynak: AA
Vatikan Bankası'nın zirvesinde iki istifa

DÜNYA Haberleri  / AA

Katoliklerin ruhani önemli merkezlerinden biri olan Vatikan'ın bankası olarak bilinen Diyanet İşleri Enstitüsü'nün üst yönetiminde yer alan iki yönetici istifa etti.

Katoliklerin ruhani önemli merkezlerinden biri olan Vatikan'ın bankası olarak bilinen Diyanet İşleri Enstitüsü'nün (IOR) üst yönetiminde yer alan iki yönetici istifa etti. nbsp;Vatikan'dan yapılan açıklamada, uzun yıllardır çalışan bankanın genel direktörü Paolo Cipriani ve yardımcısı Massimo Tulli'nin, bankanın ve Papalık'ın menfaati için istifa ettikleri belirtilirken, bu ikilinin yerine yeni kişiler atanana kadar bankanın başkanı Alman Avukat Ernst Von Freyberg'in vekalet edeceği bildirildi. nbsp;Avrupa Birliği kurumlarınca mali şeffaflığı sağlayamadığı için sıkça eleştirilen IOR'un üst yönetiminde yaşanan bu iki istifanın, Papa Franciscus'un talimatıyla Kardinal Raffaele Farina başkanlığındaki inceleme komisyonun kurulması ve Papalık Miras İdaresi'nde çalışan bir din adamının İsviçre'den İtalya'ya 20 milyon avro sokma girişiminin geçen cuma ortaya çıkmasının ardından gelmesi dikkat çekici bulundu. nbsp;Bu arada, IOR yönetiminde yaşanan bu istifalar, İtalyan basınında da "Vatikan'da deprem" ve "Papa'dan şeffaflık operasyonu" olarak yorumlandı. Vatikan ile dünya genelindeki Katolik kiliselerini yardımı esas alan IOR, 1942 yılında çıkan Papalık kararnamesiyle kurulmuştu. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...