Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapalıçarşı’da operasyon!

Düzenleyen:
Kapalıçarşı’da operasyon!

YAŞAM Haberleri

Kapalıçarşı’da bir eskici dükkanına yapılan operasyonda, Selçuklu figürleri bulunan kap, Bizans tabağı ve heykelin yer aldığı Roma ve Bizans dönemlerine ait 78 parça tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’teki tarihi Kapalıçarşı’da yer alan bir eskicide tarihi eser satıldığı yönünde ihbar aldı. Alınan ihbarı değerlendiren polis, Kapalıçarşı Lütfullah Sokak’ta bulunan bir iş yerine baskın yaptı. Dükkan sahibi Y.C.’yi (48) yakalayarak gözaltına alan polis, yapılan operasyonda Selçuklu figürleri bulunan kap, içi sır kaplı 2 Bizans tabağı, 3 bronz ağırlık, 5 bronz süs iğnesi, bronz heykel, 3 bronz haç, 1 bazalt taşı, 1 amfora, Fenike, Roma ve Bizans dönemlerine ait 51 adet gözyaşı şişesi, çeşitli dönemlere ait 10 bronz sikke olmak üzere toplam 78 parça obje ele geçirdi.

Düzenlenen operasyonla ele geçirilen 78 parça tarihi obje, incelenmesi için İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’ne gönderildi. Eskici dükkanının sahibi Y.C. hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...