Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin Oscar adayı Ayla filmi oldu

Düzenleyen:
Türkiye'nin Oscar adayı Ayla filmi oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkyie'nin en iyi yabancı film dalındaki Oscar adayı filmi belli oldu.

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği "Ayla" isimli film, Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi. Türkiye'nin 90. Akademi Ödülleri'ndeki adayı "Ayla" filmi oldu. Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan (SEK) yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, Amerika'da yapılacak 89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda Türkiye adayını belirledi. Başvuran 13 filmin değerlendirildiği kurulda, Ulkay'ın "Ayla" isimli film, Oscar adayı oldu.
Türkiye'nin Oscar adayı Ayla filmi oldu
OSCAR ADAYI FİLMİN AĞLATAN HİKAYESİ

25 Haziran 1950'de, Kuzey Kore, Güney'e saldırdığında; üç yıl sürecek bu savaşın üç milyon insanın hayatına mal olacağını kimse bilmiyordu. Birleşmiş Milletler'in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore'ye 17 Ekim 1950'de General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişilik bir tugay gönderdi.

ÖLÜMDEN KURTARIP, KENDİ ÇOCUĞU GİBİ BAKTI
Tugaydaki askerlerden biri de Astsubay Süleyman Dilbirliği'ydi. Annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtardı, çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi baktı. Savaş bitip de Türkiye'ye dönünce, Ayla adını verdiği kızından bir daha haber alamadı. Ta ki 60 sene geçene kadar...
Türkiye'nin Oscar adayı Ayla filmi oldu
60 YIL SONRA BULUŞTULAR

Süleyman Dilbirliği ile Ayla, 60 yıl sonra 2010'da Güney Kore'de buluştu. 2012'de Ayla Türkiye'ye geldi. Dİnleyenleri derinden sarsan bu hikaye beyazperdeye uyarlandı. Can Ulkay'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, başrolünde Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay gibi usta oyuncular rol alıyor. Projede Ayla'yı Koreli oyuncu Lee Gyungjin canlandırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...