Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de askeri birlikler çatıştı: 4 yaralı

Yemen'de askeri birlikler çatıştı: 4 yaralı

DÜNYA Haberleri

Yemen'de El-Hızam El-Emni güçlerine bağlı iki birlik arasında çıkan çatışmada 4 askerin öldüğü, bir askerin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ebyen kentinde Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon tarafından desteklenen El-Hızam El-Emni güçlerinden iki birlik arasında çatışma çıktı. Çatışma sonucu askerlerden 4'ü hayatını kaybetti, biri ise yaralandı.
Abdullatif es-Seyyid ile Muhammed Said Basur'un komutası altındaki birlikler arasında Cear ilçesinde yaşanan çatışmanın sebebine ilişkin bilgi verilmedi. Konuyla alakalı resmi makamlardan da henüz açıklama yapılmadı.
Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon tarafından desteklenen El-Hızam El-Emni güçleri, ülkenin güneyindeki Aden, Lahic ve Ebyen kentlerinde El-Kaide'ye yönelik operasyonlar düzenliyor.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Temmuz 2015'te kurulan El-Hızam El-Emni güçlerinin koalisyona bağlı olduğu ve özellikle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklendiği kaydediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...