Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yıldırım: Geç de olsa iyi bir başlangıç oldu

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Geç de olsa iyi  bir başlangıç oldu

POLİTİKA Haberleri

Vietnam’ı ziyaret eden ilk Türk Başbakanı olan Yıldırım “Geç de olsa iyi bir başlangıç oldu; vizeleri kolaylaştıralım” dedi.

Yücel KOÇ

 Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile Vietnam arasında seyahatlerin sıklaşması için vize uygulamasında kolaylık sağlanması önerisinde bulundu. Yıldırım, iki ülkenin diplomatik ilişki kurduğu 1978 yılından bu yana Vietnam’ı ziyaret eden ilk Türk Başbakan olduğunu ifade ederek bunu “geç de olsa iyi bir başlangıç” sözleriyle nitelendirdi. 
İki ülke arasında bundan böyle üst düzey ziyaretlerin artacağını, bu ziyaretlerin Türkiye-Vietnam ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunacağını dile getiren Yıldırım, şu anda 2 milyar doların altında olan karşılıklı ticareti 2020 yılına kadar 4 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Yıldırım, Türkiye’nin Vietnam ile serbest ticaret anlaşması için müzakerelere hazır olduğunu belirterek hâlihazırda Vietnam ile çifte vergilendirmeden kaçınılması ve ticaretin kolaylaştırılması konularında hemfikir olduklarını söyledi. 
Türk yatırımcıların, Vietnam’ın altyapı, turizm, yenilenebilir enerji, tekstil, madencilik ve gemi yapımı gibi sektörlerini yakından izlediğine işaret eden Yıldırım, Vietnam’da faaliyet gösteren Türk iş adamlarının yatırım ortamından memnuniyet duyduğunu ve hükûmetin desteğini takdirle karşıladığını belirtti. 
Başbakan Yıldırım Vietnam’ın ilginç bir ülke olduğunu, son 10 yılda atağa kalktığını, ülkenin her yıl yüzde 6-7 oranında büyüme gerçekleştirdiğini aktardı.
Vietnam’ın hem nüfusu hem doğal kaynakları hem de insan kapasitesi ile ümit vadettiğini vurgulayan Yıldırım, “Türkiye ile benzer yönleri olan bir ülke. Hem nüfus olarak benzerlik var. Türkiye ve Vietnam etrafındaki coğrafya bakımında çok büyük imkânlar barındıran iki ülke. Vietnam’da 16 Türk firmasının 700 milyon dolarlık yatırımı var. Tekstil, turizm ve madencilikten endüstri tesislerine kadar. Bu çok sevindirici. Bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Vietnam Türkiye ile ticari ilişkilerini çok daha fazla geliştirmek istiyor. Altyapının geliştirilmesi gerekiyor burada. İyi bir altyapı ihtiyacı var. Savunma alanında ilişki geliştirmek istiyorlar. Ülkemiz adına güzel sonuçlara vesile olacak bir ziyaretler yaptık” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...