Bahçeli'den Barzani'ye sert tepki: Referandum savaş sebebi

Düzenleyen:
Bahçeli'den Barzani'ye sert tepki: Referandum savaş sebebi

POLİTİKA Haberleri

Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumunu eleştiren Bahçeli “Bu girişim Kürdistan’ın provasıdır. Türkiye için gerekirse de savaş sebebi sayılmalıdır” dedi. Koray Aydın’ın MHP’den istifa edip Meral Akşener’in kuracağı partiye katılmasına ilişkin Bahçeli ‘’Partimiz açısından hayırlı olmuştur’’ ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, yaklaşık bir aylık aranın ardından kameraların karşısına geçti. MHP Genel Merkez’inde basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, hem iç hem dış politikaya dönük önemli mesajlar verdi. Kanlı ve karanlık bir oyunun uzun süreden beri devrede bulunduğunu belirten Bahçeli “Bahse konu şirretin gelip geçici değil, sonuca odaklı yakıp yıkıcı” nitelikte olduğunu ifade etti. Bahçeli’nin kritik açıklamaları özetle şöyle:
DAĞILMAMIZI İSTİYORLAR: İstikrarsızlık zemin bulmaktadır. Her şey ortadadır. Pek çok meselemiz vardır, çözüm bekleyen çok sayıda sorun yumağı dağ gibi karşımızda durmaktadır. Oyalanmak ise Türkiye’ye haksızlıktır. Korumamız gereken milli varlığımızla birlikte hak ettiği mevkilere yükselmeyi beklemektedir. Vakit kaybına tahammül kalmamıştır. Milletin kafası karışık, sıkıntıları fazladır. Dağılmamızı istiyorlar, birbirimize küsmemizi umuyorlar.
IKBY’NİN KARARI: Barzani’nin korsan referandumuna mesafeli tavrı, Rusya ve ABD’nin yükselen itirazı önemlidir. Kandil, Sincar yok edilmelidir. Kandil dümdüz edilmelidir. Terörizm bekçilerine öldürücü vuruş derhal yapılmalıdır. Barzani’nin, Türkmen kentlerini kapsamına alan referandum hazırlığının sonuna kadar karşısında yer alınmalıdır. Bilinmelidir ki muhtemel bu referandum, Kürdistan provasıdır. Bu referandum Türkmenlerin, Türkiye’nin tamamen aleyhinedir. Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır. Peşmerge yönetimi Türk milletinin sabrını daha fazla zorlamaktan vazgeçmelidir. 
FETÖ İLE MÜCADELE: FETÖ su katılmamış Türkiye ve İslam düşmanı barbar bir çetedir. Başındaki hoca kılıklı hain beddua seansları ile vakit geçirmekte, çete üyelerinin bir kısmı ülkemizde hesap vermektedir. Son ferdine kadar yedikleri aş, içtikleri su burunlarından getirilmelidir. Pazarcı ile tezgâhlar ile değil, aktif planlayıcılarını, sessiz katılımcılarını, siyasi ayakla birlikte tek tek isim isim deşifre ederek cezalandırmak kaçınılmaz bir görevdir. 
ALMANYA’NIN TAVRI: Hükümetle hemfikir halde devlete desteğimiz tamdır. Alman siyasetçilerin skandal açıklamaları, sorumsuz ve sakat tavırları gözümüzden kaçmamaktadır. FETÖ Almanya’dadır, PKK Almanya’da cirit atmaktadır. Neyi gizlemek için Adil Öksüz’ü bir gece Türkiye’den kaçırmışlardır. Almanya FETÖ’nün firarileri ile yanak yanağadır. Bu ne ahlaksızlıktır. Almanya firari sanıkların derhal ülkemize iadesini sağlamalıdır. Adil Öksüz için nota haklıdır. Bu ülkenin 15 Temmuz’da parmağı yoksa korkacağı bir durum da doğaldır ki, olmayacaktır.
KILIÇDAROĞLU’NUN TUTUKLANACAĞI İDDİALARI: Ana muhalefet partisi liderinin tutuklanma ihtimali üzerinde yazılıp çizilmektedir. Bize göre demokrasi hayatımıza zarar vermektedir. Bilinçli, sistematik, defolu bir kampanya gündemdedir. Kılıçdaroğlu’nun yalnızca Cumhurbaşkanı’nın anlık bir beyanından anormal sonuçlar üretmesi bize göre trajikomiktir. 
KORAY AYDIN’IN İSTİFASI: İstifa tek taraflı bir tercihtir. Kişinin tercihinden dolayı saygı duymak gerekir, partimiz açısından da hayırlı olmuştur. 2019 seçimi için adres sunan, birilerini hava boşluğuna atıyor demektir. Gelirken gördünüz kapı açık, giren girer çıkan çıkar. 
ATLET YORUMU: Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki “atlet” polemiğine değindi. Gazetecilerin “Sizin bu fotoğrafa ve tartışmaya yorumunuz ne olur?” sorusuna Bahçeli “Buna yorum gerekmez. Kim neyi giyiyorsa giysin. Ancak siyaseti iç çamaşır seviyesine düşürmemek lazımdır” dedi. Bir gazetecinin, Akşener ve ekibinin en son düzenlediği kongrede, sahte delege kaydı yaptığının belgelendiği hatırlatarak, buna bir cevap verip vermeyeceği sorulan Bahçeli, “Bu grubun bizimle alakası kalmamıştır ki mesajımız olsun” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...