Yabancı takası Gezi öncesine döndü

Düzenleyen:
Yabancı takası Gezi öncesine döndü

Ekonomi Haberleri

Borsa dün 110 bin seviyesini aşarken, yabancı takas oranı, Gezi olaylarının başladığı Mayıs 2013 öncesi seviyeye yükseldi.

Mayıs 2013’te yüzde 65-66 bandında olan yabancı takas oranı, Gezi olaylarının başlamasının ardından düşüşe geçerek yüzde 61’e kadar geriledi. Geçen süre içerisinde dalgalı bir seyir izlemesine karşın toparlanan yabancı takas oranı, yüzde 65 seviyelerinin üzerini görmesinin ardından FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası yüzde 62,19 seviyesine indi. Borsa İstanbul’da yabancı takas oranı, dün itibarıyla yüzde 65,92’ye çıktı. 

YENİ REKORLAR GÖRÜLEBİLİR

Uzmanlar, Borsa İstanbul’da yeni rekorların görülebileceğine dikkat çekiyor. Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, bu olumlu gelişmeleri teyit eden kritik göstergelerden birinin de CDS’ler olduğuna işaret etti. Türkiye’nin CDS’lerinin 173 seviyesine kadar gerilemesinin, ülke kredibilitesinin arttığını gösterdiğini kaydeden Yılmaz “Artan kredibilite, canlı risk iştahı ile birleştiğinde Borsa İstanbul’da uluslararası yatırımcı oranının yükselmesini açıklayabiliyoruz” dedi. Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan da BIST 100 endeksini tarihî zirvelere taşıyan yükseliş trendinde, yabancı alımların önemli ölçüde etkili olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...