ASKON Türkiye’nin sesini yükseltecek

Düzenleyen:
ASKON Türkiye’nin sesini yükseltecek

Ekonomi Haberleri

Eylül ayı içerisinde yapılacak seçimler için ASKON cephesindeki hareketlilik sürüyor. Adaylardan Hasan Ali Cesur, yeni dönemde Anadolu aslanını Türkiye’nin dünyadaki lobisi hâline getireceklerini söyledi.

Cabir Turğut

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) eylül ayında yapılacak 10’uncu Olağan Genel Kurul’a odaklandı. Yaklaşan seçimler öncesinde adayların çalışmaları da hızlandı. Başkanlık için rekabet kızışırken, genel kurulda adaylardan Hasan Ali Cesur, teknoloji odaklı projeleri ve iddialı söylemleriyle öne çıkıyor. ASKON’un yeni dönemde şekillenecek vizyonunu konuşmak üzere bir araya geldiğimiz Hasan Ali Cesur, derneğin kapasitesini ve üyelerin kurumsal altyapısını güçlendirerek, marka kimliğini öne çıkaran çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Kamuoyunu ve karar alıcı mekanizmaları daha fazla etkileyebilecek dinamik bir sivil toplum kuruluşu olma hedefiyle ilerleyeceklerini belirten Cesur “Yaptığımız tüm çalışmaları akademik birikimler ile destekleyecek, uluslararası ekonomik işbirliklerimizi ve sivil toplum diyaloğumuzu daha da arttıracağız” dedi.

TEŞKİLAT YAPISI GÜÇLENİYOR

Yurt dışındaki düşünce kuruluşları ile yapacakları iş birlikleri sayesinde ABD’den Çin’e, Rusya’dan Katar’a, Almanya’dan Japonya’ya dünyadaki tüm gelişmeleri ASKON olarak daha da yakından takip edeceklerinin altını çizen Cesur “Teşkilat yapımızı güçlendirerek, şubeleşmemizi hızlandıracağız. Üyelerimizin iş potansiyelini artırmada önemli bir rolü olan yurt dışı temsilciliklerimizin sayısını artıracağız. Yurt içi ve yurt dışında öncelikle hızlı bir şekilde şube sayımızı ikiye katlayarak 80 rakamına ulaşmaya çalışacağız. ASKON Türkiye’nin dünyadaki lobisi olacak” diye konuştu. 

LOBİCİLİK KATMA DEĞERLE OLUR

Cesur, özellikle katma değerli ürünler üretip, dünya pazarına hükmetmek için çalışacaklarına vurgu yaparak, “Bu anlamda sanayicilerimizi yüksek teknolojiyle besleyeceğiz. Yerli malı deyince aklımıza artık domates, salatalık değil, teknoloji gelmelidir. Esas lobi faaliyetleri marka değerli teknoloji ürünleriyle olur. Türkiye’yi dışarıya taşımanın yolu buradan geçiyor. ASKON yeni süreçte çok özel çalışmaların içerisinde yer alacak” diye konuştu. Cesur, ayrıca ülkemizin geleceği açısından son derece önem arz eden savunma, havacılık, uzay ve elektronik sanayiinde ASKON olarak aktif yer alacaklarını paylaştı.

MERKEL'İN TEHDİDİ HAVADA KALDI

Hasan Ali Cesur, son dönemde Türkiye ile Almanya arasında yaşanan siyasi gerilime ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Gümrük Birliği Anlaşmasını iç siyasi malzeme yapmasına şiddetle karşı çıktıklarını belirten Cesur, şunları kaydetti: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki çıkışlarını yerinde buluyor, destekliyoruz. İşte gördünüz Türkiye’nin rüzgâr enerjisi ihalesine Alman firmalardan teklif yağdı. İhale için yarışan 8 şirketten 4’ü Alman firmasıydı. Merkel’in Türkiye’ye ekonomik yaptırım tehdidi de havada kalmış oldu. Bütün bunlar Türkiye’ye karşı cephe alan ülkelere en güzel cevaptır.

BAŞKANLARDAN CESUR ÇIKIŞ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) 37 şube başkanı Ankara’da bir araya gelerek, eylül ayında gerçekleştirilecek 10. Olağan Genel Kurul’da Hasan Ali Cesur’u destekleyeceklerini duyurdu. Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, tarafından açıklanan bildiride, ASKON’un faaliyetleri, duruşu, değer ve fikirleriyle Türkiye’de etkin rol oynayan sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğine işaret edildi. Derneğin misyonu itibari ile dar kalıplara sığdıramayacak hedeflere sahip bir gönül birlikteliği olduğuna vurgu yapılan açıklamada “Göstermiş olduğu performans ve ortaya koyduğu projeler dolayısıyla Hasan Ali Cesur’u 10. Olağan Genel Kurul’da açıkça destekleyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...