Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Absürt bir suç macerası: Logan Lucky

Düzenleyen:
Absürt bir suç macerası: Logan Lucky

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İşleri sürekli ters giden bir ailenin tuhaf suç hikâyesini işleyen ‘Şanslı Logan’ (Logan Lucky), mizahi yönüyle ön plana çıkan absürt ve eğlenceli bir film...

Murat ÖZTEKİN

Efsane suç filmi serisi Oceans’ın yönetmenlerinden Steven Soderbergh, bu defa alt tabakadan kişilerin etrafında gelişen tuhaf bir soygun hikâyesiyle karşımızda... “Şanslı Logan” (Logan Lucky) ailecek girişilen bir suç macerasını işliyor. Film, birçok yıldızı bir araya getiriyor; Channing Tatum, Adam Driver, Seth MacFarlane, Riley Keough, Katie Holmes, Katherine Waterson, Brian Gleeson, Hilary Swank ve Daniel Craig gibi isimler ‘Şanslı Logan’da rol alıyor. 

İŞİNDEN OLUNCA...

Film, şanssızlığın âdeta üzerlerine bir bela gibi çöktüğü Logan ailesini merkezine alıyor. Jimmy, eşinden boşanmış ve kızından ayrı kalmış bir adam, erkek kardeşi Clyde da Irak’ta elini kaybetmiş bir kişi olarak karşımıza çıkıyor. Meşhur NASCAR yarışlarının pistinde işçi olarak çalışan Jimmy, ayağındaki rahatsızlıktan ötürü acımasızca işten atılınca, şeytan kulağına fısıldıyor. Jimmy, Clyde’ı ve kız kardeşleri Mellie de ikna ederek eski iş yerindeki para merkezini soymaya kalkışıyor. Bunun için hâlâ hapiste yatmakta olan meşhur soyguncu Joe Bang’in kapısını çalıyorlar. Fakat onu demir parmaklıkların ardından kurtarmanın bir yolunu bulmaları gerekiyor. Bunun için kardeş Clyde, suç işleyip hapse giriyor ve Joe’yu oradan çıkarmanın yolunu arıyor. Nihayet ikili, gerçeklik sınırlarını zorlayan bir kaçış operasyonuyla hapisten çıkmayı başarıyor. Sonrasında renkli ekip, pistte yapılan satışlardan elde edilen paraların bir tüp sistemiyle aktığı kasayı boşaltmaya çalışıyor. Her büyük soygun filminde olduğu gibi, işler planlandığı şekilde gitmiyor ve oldukça heyecanlı bir macera ortaya çıkıyor. 

YILDIZLAR BİR ARADA

Bol yıldızlı kadroya sahip filmler her zaman bekleneni vermiyor. Ancak ‘Şanslı Logan’ın, bu yıldızların ağırlığını taşıdığı söylenebilir. Filmde, James Bond serisinin vazgeçilmez ismi Daniel Craig, soyguncu Joe Bang olarak çizgili tulumlar içerisinde karşımıza çıkıyor. Craig, bu karakterin de hakkını ustalıkla veriyor. ‘Şanslı Logan’ tuhaf karakterleriyle, görmeye alışkın olduğumuz soygun filmlerinden biraz farklı. Oceans 11’den izler taşıyan eser, çok hızlı olmayan, zaman zaman boğulan bir tempoya sahip. ‘Şanslı Logan’, mantığa ters çok fazla şey barındırıyor ancak eğlencesiyle bunu unutturuyor. Eser, mizahi olarak iyi bir yerde duruyor; sık sık kendinizi yüksek sesle gülerken buluyorsunuz. Yönetmen Steven Soderbergh, filmin sonunda zayıf gibi görünen bazı noktaları da sıra dışı bir şekilde birleştiriyor. Hikâye, bu filme mevzu olan suçun neticelerinin işleneceği yeni filmlerle seriye dönüşeceğe benziyor...

 

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...