Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Film festivalinde yenilik! Adana daha yerli biçimde geliyor

Düzenleyen:
Film festivalinde yenilik! Adana daha yerli biçimde geliyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin prestijli sinema organizasyonlarından Adana Film Festivali, bu yıl Türkiye’den filmlere daha fazla ağırlık verecek.

25 Eylül- 1 Ekim arasında yapılacak olan Uluslararası Adana Film Festivali’nin (Altın Koza) kapsamı genişletildi. Antalya Film Festivali’nde yerli filmler kategorisi kaldırıldığı için, Adana’da bu kategoriye daha da önem verilmesi dikkat çekti. 24’üncüsü düzenlenecek festivalde 5 ana kategoride Altın Koza Ödülleri dağıtılacak. Yeni yarışma kategorileri eklenen festivalde, “Ulusal Uzun Metraj Yarışması” da festivalin önemli bölümleri arasında yerini alacak. Festivalde ayrıca Dünya Sineması ile Türk Dünyası ve Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek. Bu yılki festival çerçevesinde oluşturulacak Sinema Pazarı’nda sinema sektörünün aktörleri, sektörün problemlerini tartışacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, düzenlenen yeni kategoriler ile Türk sinemasına daha fazla destek ve tanıtım sağlanacağını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...