Başbakan Yıldırım: Rusya ile anlaşmaya varıldı

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Rusya ile anlaşmaya varıldı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım, Vietnam'daki temaslarını tamamlayarak özel uçak "TUR" ile yurda döndü. Uçakta soruları cevaplayan Yıldırım, Rusya ile varılan S400 anlaşmasına da değindi.

Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam temaslarını tamamlayarak özel uçak "TUR" ile saat 19.53'te Ankara'ya geldi. Dönüş yolunda Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç'un sorularını cevaplayan Yıldırım, Rusya ile varılan S400 anlaşmasında imzaların atıldığını belirtti.

Rusya ile ilişkilerde farklı konulara da değinen Yıldırım'ın röportajından öne çıkan başlıklar şöyle;

"RUSYA İLE NET BİR İŞBİRLİĞİMİZ VAR"

Şu anda sahada en çok ve verimli işbirliği yaptığımız ülke hangisi, Rusya mı?

Rusya ile daha net işbirliğimiz var, İran ile kısmen devam ediyor. Onun dışında Irak ile PKK ile mücadelede, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nden alanı kullanıyoruz.

"RADİKAL ÖRGÜTLERİN YENİ BİR SORUN OLUŞTURMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Suriye’nin toprak bütünlüğü ve Türkiye’nin güvenli açısından kritik durumlarda rejimle temas halinde miyiz?

İran ve Rusya ile sahada işbirliği yapıyoruz. Rejim konusunda beklenti ve talepleri bize daha çok Rusya üzerinden mesajlar yoluyla aktarılıyor. Rusya hem kendi adına hem rejim adına konuşuyor. Biz İran ve Rusya ile işbirliğini amacı DEAŞ’ı temizleme ve İdlib’de trajedilerin önüne geçmek, çatışmasızlık bölgesi oluşturmak. 2 milyon sivilin tehlikeye atılmaması. Radikal örgütlerin yeni bir sorun alanı oluşturmaması için çalışıyoruz.

"ZAMAN KAYBEDECEK İŞLERLE UĞRAMANIN ANLAMI YOK"

Radikal bir dış politika değişikliğine gidecek miyiz rejim ile özellikle? Gidişat buna elverecek mi?

Suriye’ye bakalım, orada ülke çapında devlet otoritesi mi var? Amerika var, Rusya var İran var Türkiye var, Avrupa var. Bu ülkeler işleri düzeltmeye çalışıyor. Bizim önceliğimiz o şu anda. Onun dışında zaman kaybedecek işlerle uğraşmanın anlamı yok.

"NATO ÜLKELERİ ARASINDA SORUN OLMAMALI ANCAK..."

Amerika ile karşı karşıya gelir miyiz Suriye’de? Sıcak temas gibi bir tehlike var mı?

İki NATO ülkesinden bahsediyoruz olmamalı, olması için de bir sebep yok. PYD-YPG konusunda bize söylediklerinin dışında bir tutum alırlarsa tabii ki sorun olur.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN RÖPORTAJININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...