Tayvan, yeryüzü gözlem uydusu gönderdi

Düzenleyen:
Tayvan, yeryüzü gözlem uydusu gönderdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Tayvan Ulusal Uzay Organizasyonu, ABD'nin California eyaletinden yeryüzü gözlem uydusu fırlattı.

Tayvan Ulusal Uzay Organizasyonu, ABD'nin California eyaletinden yeryüzü gözlem uydusu fırlattı. Formosat-5 adlı uydu, California'daki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü'nden SpaceX Falcon 9 füzeyle fırlatıldı.Uydunun monte edildiği SpaceX Falcon 9 füzesi, önce Pasifik Okyanusu'ndaki uydu gemisine başarılı bir şekilde iniş yaptı ardından uzaya fırlatıldı. Tamamı Tayvan Uzay Ajansı tarafından tasarlanan ilk uydu olan Formosat-5'in, ülkenin uzay çalışmalarına katkı yapması amaçlanıyor. Uydu, Tayvan'a doğal kaynak araştırmalarından afet yönetimine birçok alanda kullanılacak görüntüler sağlayacak.

​Siyah-beyaz ve renkli yüksek çözünürlükte görüntü elde edebilen sensörlere sahip Formosat-5'in yaklaşık 720 kilometre yükseklikteki yörüngesinde 5 yıl faaliyette kalması planlanıyor.Formosat-5'de ayrıca, bilimsel araştırmalarda kullanılacak iyonesferik bir sonda bulunuyor.

SPACEX'TEN REKOR

Öte yandan SpaceX, Rusya' da dahil olmak üzere herhangi bir ülkeden daha fazla sayıda, bir yılda tam 12 fırlatışın 12.'sini bugün gerçekleştirmiş oldu. Tayvan'ın gönderdiği doğal afet tahmini ve haritalandırılmasında, çevre gözlemlerinde ve uzay araştırmalarında kullanılacak olan FORMOSAT-5 adı verilen uydu yaklaşık 450 kg ağırlığında. Uydu GMT 18:1'de, Falcon 9 roketinin üzerinde fırlatıldı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...