Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry ile Lavrov Suriye'yi görüştü

/ Kaynak: AA
Kerry ile Lavrov Suriye'yi görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 'ABD de Rusya da Suriye konferansının bir an önce yapılmasını istiyor' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry , nbsp;"ABD de Rusya da Suriye konferansının bir an önce yapılmasını istiyor" dedi. nbsp;ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ile Rusya'nın Suriye konusundaki uluslararası konferansın bir an önce düzenlenmesini ve akan kanın durması, Suriye devletinin kurtulması için bir geçiş hükümeti kurulmasını istediğini söyledi. nbsp;Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) toplantılarına katılmak üzere Brunei'de bulunan Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile 90 dakikayı aşan görüşmesinin ardından, ABD'nin Brunei Büyükelçiliği önünde basına açıklamada bulundu. nbsp;İki ülkenin de Suriye toplantısının en kısa zamanda yapılmasını istediğini vurgulayan Kerry, öte yandan bunun ağustosa kadar mümkün olamayabileceğini de kabul ettiklerini belirtti. nbsp;Rusya ve ABD'nin birlikte çalışması durumunda fark oluşturabilecekleri konusunda hemfikir olduklarını söyleyen Kerry, Suriye devletini kurtaracak ve zararı en aza indirecek barışçı bir çözümün en iyi yol olduğunu ve bunu sağlamaya gayret etmek gibi bir yükümlülüklerinin bulunduğunu vurguladı.John Kerry, Suriye konusundaki ilk uluslararası konferansta Suriye için bir geçiş hükümeti kurulması çağrısında bulunulduğunu da hatırlattı.
Görüşmede, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Edward Snowden ile ilgili konulara da kısaca değindiklerini kaydeden Kerry, Rus mevkidaşına ABD'nin bu konudaki endişelerini aktardığını söyledi. nbsp;Görüşme sonrasında gazetecilere ayrıntılı açıklamada bulunmayı tercih etmeyen Lavrov ise toplantının "mükemmel" geçtiğini söylemekle yetinmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...