Bakan Kurtulmuş'tan turizmcilere bayram tatili uyarısı

Düzenleyen:
Bakan Kurtulmuş'tan turizmcilere bayram tatili uyarısı

YAŞAM Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş 10 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle turizmcilere seslendi. Bakan Kurtulmuş, turizmcilere yerli turistlere fahiş fiyat uygulanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kurban Bayramı tatili bu yaz 30 Ağustos ile birleşince tatil rezervasyonları da artış gösterdi. Ege ve Akdeniz sahillerindeki oteller bu haftadan itibaren dolmaya başladı. Bayram arefesi yaşanan yoğunluğun sektörde büyük bir canlılık getirmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

2 milyon kişinin tatile çıkmasının tahmin edildiği 10 günlük bayram tatili için turizmcilere seslenen Bakan Kurtulmuş hem fiyatlar hem de hizmet kalitesi konusunda uyarıda bulundu. Otellerin doluluk oranının yüzde yüz olduğunu da açıklayan Kurtulmuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “10 günlük bayram tatili Türkiye için büyük bir fırsattır. Ama kusura bakmayın kimse de bu fırsatı yanlış bir şekilde değerlendirmesin. Dün akşam itibariyle bize gelen bilgiler, Türkiye’de turistik oteller yüzde yüz doluluk seviyesine ulaşmıştır. Bu güzel bir şeydir ancak özellikle tur operatörleri, otelciler ve turizm sektöründeki bütün arkadaşlarımı uyarıyorum. Bunu vesile bilerek özellikle yerli turiste fahiş fiyatlar uygulamasın. Diğer yabancı turistlere yaptıkları hizmetlerin aynısını da bizim yerli turistlerimize mutlaka yapsınlar. Bu bir fırsata, kısa günün karına dönüştürülmesin. Bu uyarıyı dostça yapmayı biz vazife görüyorum. Bu 10 günlük bayram tatilini keyifle, neşeyle inşallah devam eder. Bütün bu hizmetleri alan yerli turistlerimiz de en az yabancı turistlerimiz kadar en üst düzeyde hizmet alırlar.” 

"BİRAZ GEÇ GİDİN AMA SAĞ SALİM GİDİN''
Kurtulmuş ayrıca tatilde yola çıkacak olan vatandaşlara da seslendi. Trafik kazaları konusunda dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, “10 günlük bir bayram tatili. Maalesef her yıl bu bayram tatillerinde çok sayıda trafik kazası oluyor. Bu kazalar son yıllarda azalmış olmakla birlikte tatillerde yüreğimizi dağlıyor. Dikkat edin, kurallara uyun, biraz geç gidin ama sağ salim gidin ve gerçekten bayram tatilinde sevdiklerini, eşinizi, dostunuzu hiçbir şekilde mahsun bırakmayın uyarısını da yapmak isteriz. Bütün emniyet güçlerimiz yol emniyetinin temin edilmesi bakımından en üst düzeyde alarma geçirilmiştir. Ama sonuçta herkes kendi arabasını kendi kullanıyor. Bütün sürücülerimize dikkat diyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...