Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM Suriyeliler için ofis açtı

/ Kaynak: AA
BM Suriyeliler için ofis açtı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'a yerleştirilen Suriyelilere yönelik ofis açtı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği, nbsp;Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'a yerleştirilen Suriyelilere yönelik ofis açtı. nbsp;Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, BM Yüksek nbsp;Komiserliği Gaziantep Koruma Sorumlusu Christina Goyer ve BM görevlisi Sultan nbsp;Öztürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici'yi ziyaret etti. nbsp;Goyer, ziyarette, BM olarak sadece Gaziantep, Kahramanmaraş ve nbsp;Hatay'daki Suriyelilerle ilgilenmek üzere ofis açtıklarını belirtti. nbsp;Türkiye'deki kampların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi nbsp;Başkanlığınca (AFAD) yönetildiğini vurgulayan Goyer, çadır ve konteyner kentlerin nbsp;güzel hazırlandığını ve insanların çok fazla şeye ihtiyacı kalmadığını aktardı. nbsp;BM olarak bölgedeki çalışmalara teknik destekte bulunduklarını nbsp;belirten Goyer, şunları kaydetti: nbsp;"Kamplarda neyin yolunda gidip gitmediğini belirlemek için devreye nbsp;girdik. Teknik desteğin yanı sıra buzdolabı ve çamaşır makinesi ile kış mevsimi nbsp;için battaniye gibi materyaller sağlandı. Şehirde yaşayan mülteciler muhtelif nbsp;yerlerde dağınk bulunduğu için onlara yardım yapmak kamp ortamından daha zor nbsp;oluyor. Bu nedenle onların eksikliğini görebilmek için Vali Yardımcısı Nursal nbsp;Çakıroğlu ve AFAD ile çalışma başlattık. Şu anda haritalandırma yapmaya nbsp;çalışıyoruz."Yardımların devam edeceğini belirten Goyer, "Karşımızda Suriyelileri nbsp;cömertlikle karşılayan ve açık sınır uygulayan bir Türkiye var" nbsp;değerlendirmesinde bulundu.
- "Türkiye kapasitesi büyük bir ülke"
Gaziantep'in Suriyeliler için bir cazibe merkezi olduğunu ve gelen nbsp;insan sayısının da giderek arttığına dikkati çeken Goyer, yapılması gereken hedef nbsp;ve alanları belirlenmeye çalıştıklarını anlattı. nbsp;Türk Hükümeti'nin açık sınır politikasının devam edeceğini aktaran nbsp;Goyer, "Biz de bu politikayı destekliyoruz. Lübnan ve Ürdün'e yardım fonları nbsp;sağlanıyor. Uluslararası gözlükten bakınca kapasitesi dar ülkelere yardım çok nbsp;oluyor. Türkiye ise kapasitesi büyük bir ülke" ifadelerini kullandı.
Binici de BM'nin mültecilerin kayıt altına alınma çalışmalarına destek nbsp;vermesi gerektiğini ifade etti. En büyük endişelerinin Dakka'dan yola çıkan ve nbsp;Türkiye'ye gelen bir kafilenin olduğu yönündeki bilgiler olduğunu kaydeden
Binici, "Esed güçleri Halep'e girerse oradan da kaçan birçok kişi buraya gelir. nbsp;Vali yardımcımızın başkanlığında bir komisyon kurduk. Önümüzdeki günlerde çıkacak nbsp;olası sorunları bertaraf etmek için çalışma yapıyoruz. Önümüz kış ve giyecek, nbsp;barınma, yiyecek, ısınma ihtiyaçlarını şimdiden halletmeye çalışıyoruz"
ifadelerini kullandı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...