'2011’de füze planlarını çalmaya çalışan Kuzey Koreli iki ajan yakalandı'

Düzenleyen:
'2011’de füze planlarını çalmaya çalışan Kuzey Koreli iki ajan yakalandı'

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da 6 yıl önce Kuzey Koreli iki ajan, çok gizli füze tasarımlarının fotoğraflarını çekmeye çalışırken yakalandı. Yakalanan ajanların daha sonra hapse atıldığı öğrenildi.

Ajan olduğu belirtilen kişilerin görüntüledikleri planların aslında ‘sahte’ olduğu ve ikisinin de daha sonradan tutuklanarak hapse atıldığı belirtildi.
 
CNN, Ukrayna gizli servisine ait olduğu ileri sürülen ve iki Kuzey Koreli ajanın Ukrayna’nın çok gizli füze planlarını çalmaya çalıştığı bir video yayınladı.
Haberde Ukrayna’nın görüntülerdeki ajanları 2011 yılında yakalandığı ve çektikleri planların aslında sahte olduğu bilgisi yer aldı.

​Video, Uluslararsı Stratejik Çalışmalar Enstitüsü’nün raporunda yer alan füze denemeleri nedeniyle gündeme gelen Kuzey Kore’nin füze tasarımlarını Ukrayna’dan edinmiş olabileceği yönündeki suçlamaların ardından geldi. Ukrayna, rapordaki iddiaları reddetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...