Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

303 yetimin annesi!

Düzenleyen:
303 yetimin annesi!

YAŞAM Haberleri

Ramadan: Türkiye’ye geldiğimde 3 yetim çocuğum vardı, Allah bize yetimhanede çalışmayı nasip etti ve burada 300 çocuğum daha oldu.

Suriye’deki iç savaşta eşini kaybeden ve 3 çocuğuyla Türkiye’ye sığınan Macide Ramadan (35), çocuklarının yanı sıra yetimhanede gönüllü baktığı 300 çocuğa da “anne” oldu. Hatay Altınözü’nde Geçici Barınma Merkezi’ndeki bir konteynerde 2’si kız 3 evladıyla yaşayan Ramadan, buradaki yetimhanede gönüllü olarak çalışıyor. Haftanın 6 günü gittiği yetimhanede, 2 ila 15 yaşlarındaki 300 çocuğa gönüllü bakıcılık yapan Ramadan, baktığı yetimleri gösterdiği şefkatle evlatlarından ayırt etmiyor. Onlara hem Türkçe hem de Kur’ân-ı kerim öğreten Ramadan, çocukların kişisel bakımlarıyla da ilgilenip eğlencelerine ortak oluyor. Suriye’de öğretmenlik yaptığını söyleyen Macide Anne “Türkiye’ye geldiğimde 3 yetim çocuğum vardı Allah bize yetimhanede çalışmayı nasip etti ve burada 300 çocuğum daha oldu. Bu çocukların merhamete ihtiyacı var çünkü anneleri, babaları yok” dedi. Ramadan’ın 12 yaşındaki kızı Sena Zemir de kendi gibi aynı durumu paylaşan arkadaşlarıyla yetimhanede güzel vakit geçirdiklerini söyledi. AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...