Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeciden “hainlik” itirafı

Düzenleyen:
Darbeciden “hainlik” itirafı

GÜNDEM Haberleri

Muğla’da, FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın duruşmasında söz verilen SAT ekibi üyesi eski yüzbaşı Haldun Gülmez “hainlik” itirafında bulundu.

Marmaris’te etrafa ateş açılan helikopterin makineli tüfekçisi Gülmez, sanıklardan eski yüzbaşı Özay Cödel’in kendisi arayarak sanık Ali Sarıbey ile Atatürk Havalimanı’na gitmelerini söylediğini aktardı. İzmir’deki Çiğli 2. Ana Jet Üssüne “yanlış bir değerlendirme sonucu” gittiklerini öne süren Gülmez, üsse gittikten sonra Şükrü Seymen ve etrafındakilerin üzerinde “Okluk Koyu” yazan bir hava fotoğrafını inceleyerek planlama yapmaya çalıştıklarını belirtti. Gülmez, Marmaris’e ulaştıklarında helikoptere aşağıdan ateş açılmaya başlandığını anlattı. Saat 05.10’da ateş emri aldığında ülkede darbe yapılmaya çalışıldığını bildiğini ifade eden Gülmez, şunları kaydetti: “Sıkıyönetim ilan edildiğini, Genelkurmay Başkanı’nın emriyle göreve çıktığımızı sanıyordum. Genelde elinde silah olan bana ateş eden kişi teröristtir. Polis olduklarını bilmiyordum. Beni vuran kişinin kim olduğunun tespit edilmesini talep ediyorum. Kendisinden şikâyetçiyim. Gazi olduğumu, birliğimde kahraman gibi karşılanacağımı düşünüyordum. Kahramanlık yaptığımı sanarken hainlik etmişim.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...