Rize’de deşifre olunca Maçka’ya yerleştiler

Düzenleyen:
Rize’de deşifre olunca Maçka’ya yerleştiler

GÜNDEM Haberleri

PKK’nın, Trabzon’un Maçka ilçesindeki eylem ve saldırılarının benzerinin Rize’ye bağlı Çamlıhemşin ilçesinde planladığı deşifre edildi.

Jandarma İstihbarat üst düzey yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Maçka’da yapılan ilk saldırıyla birlikte PKK’nın, ‘Yol Yeşilken Dönün’ adını verdiği ve çevre konusunda hassas olan bölge halkını arkasına alarak hain bir plan devreye sokmaya çalıştığı ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına da yansıyan bilgiye göre PKK, FETÖ ve yabancı istihbaratçılarla işbirliğine giderek adeta Çamlıhemşin yaylalarında yuvalanmak için hazırlık yaptı. 
PKK destekçisi HDP’li bazı yöneticiler ve milletvekilleri Çamlıhemşin’de Yeşil Yol karşıtlarını destekliyor gibi gözüküp ilçeye bağlı Samistal ve diğer bazı yaylalarda kamp yaptı. Hain plana göre Samistal Yaylası’nda yol kapatılarak, yaylada isyan ateşi verilecek ve bu durum Yeşil Yolu destekleyen yöre halkına mal edilip iki taraf karşı karşıya getirilecekti.
PKK’nın, paralel yapı ve yabancı istihbaratçılarla işbirliği yaparak Çamlıhemşin’de kirli bir oyun tezgâhladığı ancak güvenlik güçlerinin bölgede yürüttüğü çalışmaları neticesinde deşifre olunca adres değiştirmek zorunda kaldıkları tespit edildi. Yeşil Yol sürecinde FETÖ’ye yakın olduğu iddia edilen ve görevden alınan İl Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanı Yarbay ‘gelen istihbaratı birimlere bildirmemek’ suçlamasıyla soruşturma geçirdi ve görevinden ihraç edildi.  RİZE İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...