Darbecinin pişkinliğine bak: “Roma’yı da biz yaktık”

Düzenleyen:
Darbecinin pişkinliğine bak: “Roma’yı da biz yaktık”

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davada yargılanan, Akıncı’da harekât komutanı olarak görev yapan ve darbe faaliyetlerini organize ettiği belirtilen eski Albay Ahmet Özçetin’in çapraz sorgusu yapıldı.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, iddianamede Özçetin’in kullandığı belirtilen telefon numarasını okuyarak, 15 Temmuz’da yaptığı görüşmelerden bazılarını saydı. Sanık Özçetin, telefon numarasının kendisine ait olduğunu ancak görüşmeleri kendisinin yapmadığını savundu. Özçetin, 143. Filo koridorundaki kamera görüntülerdeki kişinin de suret olarak kendisine benzediğini belirterek “Suret olarak ‘benim’ diyebilirim” şeklinde cevap verdi. Daha önceden arkadaş olduğu bu kişilerle darbe faaliyetinden yargılanmasının tesadüf olup olmadığı sorulan Özçetin “Roma’yı da biz yaktık. Geçmişe gittik, Roma’yı yaktık, geri geldik.” dedi. Bunun üzerine salondaki izleyiciler, sanığın ifadelerine tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray da “Böyle bir cevap usulü yok” diyerek sanığı ikaz etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...