Mevlût Çavuşoğlu: Almanya haddini aşıyor

Düzenleyen:
Mevlût Çavuşoğlu: Almanya haddini aşıyor

POLİTİKA Haberleri

Almanya Dışişleri Bakanı’nın “Türkiye, Erdoğan tarafından yönetildiği sürece AB üyesi olamaz” sözlerine Mevlût Çavuşoğlu “Almanya’dan yine haddini aşan açıklamalar geliyor” cevabını verdi

Türkiye ile Almanya arasında devam eden gerilim, Berlin’den gelen açıklamalarla daha da artıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye karşıtı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Gabriel, 1959’da başlayan AB macerasının üzerinden 58 yıl geçmesine rağmen, Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetildiği sürece hiçbir zaman AB üyesi olamayacağını savundu. Polonya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Alman mevkidaşına cevap verdi. Çavuşoğlu “Bazı AB üyesi ülkeler artık bazı diğer Avrupa üyesi ülkelerin ve henüz AB üyesi olmayan Türkiye gibi ülkelerin sahibi, patronu olmadıklarını anlaması gerekiyor ve seçim öncesi popülizmin hiç kimseye faydası yoktur. Almanya bizim için bir müttefiktir, dosttur. Alman halkı da öyledir. Ama seçim öncesi bu tür popülist yaklaşımları doğru bulmuyoruz” dedi. Sigmar Gabriel’in kendisine “Almanya’nın Türkiye’ye yönelik çok ciddi hataları oldu” dediğini hatırlatan Çavuşoğlu şöyle devam etti: Sigmar Gabriel, birçok platformda Almanya’nın hangi adımları atması gerektiğini söyledi. Ben de ‘Tek taraflı adımlar kalıcı olmaz; birlikte adım atalım. Siz bir adım atarsanız, biz iki adım atarız’ demiştim. Ama seçim öncesinde görüyoruz ki tam tersi bir tutum içinde. ‘Hayır’ diyen yüzde 50’ye yakın ya da yüzde 48’ten de sorumluyuz’ diyor. Hangi hadle bunu söylüyorsun? Türkiye’deki demokratik sistemlerde ‘evet’ diyen olur, ‘hayır’ diyen olur. Bunların hepsi bizim vatandaşımızdır. Siz Türkiye’nin valisi misiniz? Türkiye sizin sömürgeniz mi ki siz bu insanlardan sorumlusunuz. Yani haddini aşan Almanya’dan açıklamalar görüyoruz. Seçimler gelir geçer ilişkiler ve dostluklar kalıcıdır. Ona göre dikkatli davranmalarını tavsiye ediyorum.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...