Belçika, kurbanı yasaklamak istiyor

Düzenleyen:
Belçika, kurbanı yasaklamak istiyor

DÜNYA Haberleri

Flaman ile Valon bölgelerindeki kurban kesim yasağının, başkent Brüksel’de de uygulanması için çaba gösterilmesine Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır’dan tepki geldi.

Avrupa’nın birçok ülkesinde farklı bahanelerle başlayan Müslüman düşmanlığı devam ediyor. Belçika’nın Flaman ve Valon bölgelerinde kurban kesiminin yasaklanmasının ardından hayvanları koruma dernekleri ve aşırı milliyetçi partiler yasağın genişletilmesi için çaba gösteriyor. Kurban Bayramı’na günler kala tartışmaların devam etmesi üzerine Saint-Josse Belediyesinin Türk kökenli başkanı Emir Kır, yaşananlara tepki gösterdi. İslam dininin Belçika Anayasası’nda yer aldığına ve kurban kesiminin Müslümanların demokratik hakları olduğuna dikkat çeken Başkan Kır, Brüksel’de böyle bir durumun henüz söz konusu olmadığını ancak bazı kesimlerin bunun için uğraştıklarının altını çizdi. 

TERÖRİST GİBİ GÖRÜYORLAR
Kurbanla ilgili yıllardır sıkıntı olduğunu belirten Başkan Kır “Önceki yıllarda, kurban atıklarından dolayı bunu engellemeye çalışan zihniyetler ortaya çıktı. Buna çözümler ürettik. Özellikle Brüksel başkent bölgesinde bakanlık dönemimde bunlara ciddi çözümler ürettik. Şimdi de hayvanları koruma dernekleri, aşırı milliyetçi partilerle, bunu yasaklamak için çok ciddi çalışmaya başladı. Flaman bölgesinde yasaklandı, Valon bölgesinde yasaklandı. Bizim bölgemizde bu yasak olmadı ama maalesef kötü bir hava esiyor. Terörü kullanıp, maalesef Müslümanları teröristlerle aynı şekilde görmeye çalışanlar çoğalıyor. Bu fırsatı bazıları kullanıp, Müslümanların hayvanları da acımasız bir şekilde öldürdüğünü iddia ediyor. Hâlbuki Müslüman temsilcilerle defalarca görüştük. Hayvanlara eziyet yapmadan, bu kurbanı en iyi şekilde yaptıklarını anlatıyorlar, duyuyoruz ve biliyoruz” şeklinde konuştu. 
Cafer Yıldırımer  BRÜKSEL İHA

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...