Başörtülü Müslüman kız hedef oldu

Düzenleyen:
Başörtülü Müslüman kız hedef oldu

DÜNYA Haberleri

Norveç kamu te-levizyonu NRK, genel seçimlerle ilgili bir program yapılması için başörtülü Faten Mahdi Al-Hussaini ile anlaştı. “Faten seçimini yapıyor” adlı program daha yayınlanmadan 3 binden fazla İslam karşıtı, kanala tepki mesajı gönderdi.

Tepkilerin büyük çoğunluğu, nefret dolu söylemler içerirken, kanal Hristiyan değerler ve sembollerini ekrandan kaldırarak İslam’ı öne çıkarmakla suçlandı. Demokratene i Norge (Norveç’teki Demokratlar) adlı aşırı sağcı parti, kanalın yanı sıra Eşitlik ve Ayrımcılık Ombudsmanının, “NRK’nın başörtülü sunucu kararıyla eşitliği ihlal etmediği” yönünde verdiği kararı sert ifadelerle eleştirdi. Partinin sosyal medya hesabında da konuyla ilgili görüşlerini dile getiren aşırı sağcı Norveçliler, NRK ve Müslümanlar aleyhine yorumlar yazdı. Yorumlar arasında “Müslümanları geri gönderin” ve “NRK’yı TV’nizden silin” ifadeleri dikkati çekti. Kanalın Genel Direktörü Thor Gjermund Eriksen ise, kendilerine gelen eleştirilerin büyük oranının nefret dolu söylem içerdiğini belirterek “Bunlar, Norveçli Müslüman genç bir kızın kamuoyunda görünmesinden kaynaklanıyor. Güçlü ve karanlık güçler, genç Müslümanların görünmesini istemiyor” dedi. Norveç Başbakanı Erna Solberg de, Faten Mahdi Al-Hussaini’ye destek vererek, dinî inançlarından dolayı başörtüsü takanlara saygı göstermenin önemli olduğunu söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...