Yusufeli, 650 bin kişinin elektriğini karşılayacak

Düzenleyen:
Yusufeli, 650 bin kişinin elektriğini karşılayacak

Ekonomi Haberleri

Artvin’de yapımı tamamlandığında Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında işin yüzde 64’ü tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğünce temeli 26 Şubat 2013’te atılan barajda, 2,1 milyar m³ su depolanacak. Öz kaynaklarla Türk mühendislerince inşa edilen Yusufeli Barajı, tamamlandığında ülke ekonomisine yılda yaklaşık 450 milyon liralık katkı sağlayacak. Artvin Valisi Ömer Doğanay, Yusufeli Barajı ve HES için bugüne kadar 588 milyon 549 bin lira harcandığını söyledi. Vali Doğanay “Çalışmalar, sol sahilde 636 kotunda devam ediyor. Bugün itibarıyla yüzde 87’lik parasal ödeme sonunda yüzde 64 fiziki ilerleme sağlandı” dedi. Doğanay, barajın ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 2’sini karşılayacağını kaydetti.

EKONOMİYE 450 MİLYONLUK KATKI
Barajın yapımı tamamlandığında millî ekonomiye yıllık 450 milyon liralık katkı sağlanacağını ve yaklaşık 650 bin kişinin elektrik ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan Vali Doğanay, bu sayede Çoruh Nehri üzerinde enerji üretimine başlanan Muratlı, Borçka, Deriner ve Artvin barajlarının ekonomik ömürlerinin uzayacağını dile getirdi. Barajın 19 Mayıs 2019’da hizmete açılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...