Bayramda ucuz yakıt uyarısı

Düzenleyen:
Bayramda ucuz yakıt uyarısı

Ekonomi Haberleri

PÜİS, özellikle şehirler arası yollarda tüketicilerin ‘ucuz yakıt’ yazılı tabelalara kapılmamasını tavsiye etti ve “Standart dışı ve kaçak ürünler aracınıza büyük zarar verebilir” dedi

Türkiye’de trafiğe kayıtlı olan 21 milyon aracın yaklaşık üçte biri, bayram dolayısıyla yollarda olacak. 10 günlük bayram tatilinde bu araçların şehirler arası yollarda sık sık ‘ucuz yakıt’ yazan tabelalarla karşılaşacaklarını hatırlatan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, ucuz yakıtın pahalıya mal olabileceğini ifade etti. Okumuş “Kimse zararına ticaret yapmaz. Bir ürün maliyetinin altında fiyata satılıyorsa, kalitesinden şüphe duyulmalı. Bu tür yakıtlar, özellikle motorinler çevre kirliliğine sebep olurken, araçların motorlarına büyük zarar verebilir. Daha da önemlisi karışımları sebebiyle can kayıplarına yol açacak yangınlara da sebep olabilirler. Bu sebeple ucuz sandıkları yakıt çok pahalıya mal olabilir” uyarısı yaptı. 
Türkiye genelinde sendika üyesi 13 binden fazla akaryakıt istasyonu bulunduğunu belirten Okumuş, verilen hizmetin kalitesi konusunda herhangi bir şikâyeti olan tüketicilerin mutlaka kendilerine bilgi vermesini istedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...