Çevre Bakanı uyardı: Keserken kirletmeyin

Düzenleyen:
Çevre Bakanı uyardı: Keserken kirletmeyin

YAŞAM Haberleri

Sokakta kesim işlemi yapanlara ve yasaklara uymayan işletmelere 50 bin liraya kadar ceza verilecek

Osman Çobanoğlu ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı’nda, kesimden kaynaklanan çevre kirliliğinin yaşanmaması için uyarılarda bulundu. Bakan Özhaseki, bayram süresince ekiplerin kurban satış alanlarında denetimlerini sürdüreceğini açıkladı. Belediyelerin gösterdiği alanların dışında satış ve kesim işleminin yapılmasının çevre kirliliği oluşturacağını belirten Özhaseki, vatandaşlara bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundu. 
Bakan Özhaseki “Kesimi gerçekleştirirken çevre kirliliğine yol açmak, ibadetin amacından uzaklaşmasına sebep olacaktır. Kurban Bayramı’nda atılan her adımla gençlere, çocuklara örnek olunmalı” dedi. 
Bakan Özhaseki ayrıca park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri ile kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde kesim işlemini gerçekleştirenlere 203 TL ceza uygulanacağını söyledi. Kurban kesimi sonrası atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin 267 TL, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve tedbir almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere ise 50 bin 975 TL idari para cezası uygulanacağı belirtiliyor.  Bakanlık, bina önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin ALO 181 hattına ihbar edilebileceğine dikkati çekti.
Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...