Galatasaray sahadaki canı ciğeri Tolga Ciğerci ile kazanmaya devam etti

Düzenleyen:
Galatasaray sahadaki canı ciğeri Tolga Ciğerci ile kazanmaya devam etti

SPOR Haberleri

Sivas, Türk Telekom’da 50 bin taraftar önünde yeni Aslan’a iyi direniyordu ki Tolga Ciğerci önce perdeyi açtı ardından ikinci golüyle takımı rahatlattı. Son bölümde kazanılan penaltıyı Gomis ağlara yolladı. 3’te 3 yapan ve zirvede kalan Cimbom toplam 10 gole ulaştı ve bu sezon ilk kez kalesinde gol görmedi

BURHAN CAN TERZİ - İlk 2 maçta rakiplerini buldozer gibi ezen Galatasaray, Süper Lig’in 3. haftasında Kayseri ve Osmanlıspor’a nazaran daha hazır görüntüdeki Sivasspor’u ağırladı. Kısa sürede maçlara fişek gibi başlamayı alıştıran sarı-kırmızılılar dün gece bunun tekrarını yapmakta zorlandı. Aslan, orta alanda iyi kapanan ve 3. bölgeye hızlı geçiş yapabilen Samet Aybaba’nın öğrencilerine karşı ilk tehlikesini 11’de gerçekleştirebildi. Rodrigues’in sert şutu kaleciden döndü. Tolga Ciğerci bomboş kaleye topu yuvarlayamadı ve meşin yuvarlak bir hayli farkla auta gitti. 30’da Sivas, ceza yayında frikik kazandı. Dyakov’un vuruşunda top barajdan sekti. Geçtiğimiz 2 haftada sıklıkla sağa çeken sarı-kırmızılılar bu maçın ilk yarısında daha çok sola çekti. İyi mücadele eden Sivas’a karşı zaman zaman uzun toplarla da hücum geliştirmeye çalışan Cimbom 36’da bir kez daha gole çok yaklaştı. Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Rodrigues, uzak köşeye doğru çok sert vurdu ama kaleci gole izin vermedi. 

Tolga’dan resital
Beklenen gol ise 41’de geldi. Belhanda sağdan korneri kullandı. Serdar Aziz, Gomis’e, Gomis de Tolga’ya indirdi. Cimbom’un gizli golcüsü de arka direkteki vuruşuyla işi bitirdi: 1-0. Galatasaray ikinci yarıya çok iştahlı başladı. Oyunu rakip alana yıkan sarı-kırmızılılar 55’te tribünleri ayağa kaldırdı ama Gomis’in kafa golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 60’ta Belhanda çalımlarla Sivas savunmasını aştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan 10 numara, topu üstten auta attı. 71’de Linnes soldan harika bir çalımla içeri kat edip, yerden ceza sahası üzerine çıkardı. Tolga Ciğerci de sağ köşeye harika bir plase bırakarak kendisinin ve takımın 2. golünü kaydetti: 2-0. Gecenin finalini ise 83’te Gomis yaptı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen yıldız golcü sağ köşeden kaleciyi avladı: 3-0.

TARAFTAR CİĞERCİ’NİN ADINI KOYDU!
Pogba Tolga!

Galatasaray’ın sahasında Sivasspor ile oynadığı maçta 2 gol atan Tolga Ciğerci sosyal medyayı salladı.
- “Bu Tolga Ciğerci’yi kim düzelttiyse verelim Ozan Tufan’ı da düzeltsin”
- “Tolga Ciğerci şimdi oldu Pogba Ciğerci”
- “Tolga Ciğerci’nin performansı inanılmaz. Gol attı, kontraya çıkardı, kilit pas verdi, pozisyon takibi yaptı. Daha ne olsun!”
- “Tolga Ciğerci 4 gole ulaştı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor’un toplam attığı gol sayısı da 4”
- “Tolga bu gidişle Van Persie’den fazla gol atacak gibi görünüyor.”
- “Tolga Ciğerci, bildiğiniz Suat-Emre-Okan karışımı bir tarz olmuş.”

Kariyerimde gördüğüm...
Igor Tudor, maçın adamı Tolga Ciğerci’yi ayrı bir yere koydu: Kariyerimde çalıştığım en profesyonel oyunculardan bir tanesi. Devamlı futbolu yaşıyor. Geçişlerde çok etkili. Milli takımda başarılar diliyorum.

“Taraftarla işimiz kolay”
Galatasaray bu sezon ilk kez kalesini gole kapatırken kaleci Fernando Muslera, “Gol yememek çok önemli. Taraftar iyi günde de kötü günde de bizim yanımızda olsun. Herkes onların bize nasıl destek verdiğini gördü. Onların desteğiyle beraber işimiz kolaylaşıyor” dedi. Muslera ayrıca şampiyon olmaları halinde bir değil 15-20 defa her yerde barbekü partisi verebileceğini söyledi. 

Linnes beğenmedi!
Sarı-kırmızılılarda yeni transferlerin arasında şans bulabilen nadir eskilerdendi Martin Linnes. Geçen sezonu ve Sivas maçındaki oyunun değerlendiren Linnes “Geçen senenin sonunda performansım arttı. Kafamdaki hedef geçen senenin üzerine çıkmaktı. Asistim var ama gösterdiğim performanstan çok mutlu değilim. Daha da üzerine koymam gerek” ifadesini kullandı.

“Saçma sapan bir gol”
Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba: Aslında oyunu iyi planladık. Oyuncularımızı rakibin sağ kanadı ve uzun topları konusunda ikaz ettik. Bayağı iyi gittik. Saçma sapan bir gol yedik. İkinci yarı tekrar gol yedik. Ondan sonra hamle yapma ihtiyacı ortaya çıktı. Hamleler yaptık. Bazı eksiklerimiz var ve bu bize pahalıya mal oluyor. Daha ciddi, gayretli oynamamız lazım. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...