Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cizre'de bulunan yavru aslana 'Cesur' ismi verildi

Düzenleyen:
Cizre'de bulunan yavru aslana 'Cesur' ismi verildi

YAŞAM Haberleri

Polisin uygulaması sırasında bir araçta bulunduktan sonra Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde koruma altına alınan aslana "Cesur" ismi konuldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye bünyesindeki hayvanat bahçesinde koruma altındaki yavru aslanı ziyaret etti. Yavruyu şırınga yardımıyla sütle besleyen Şahin, aslana "Cesur" ismini koydu. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde sürekli yeniliklere imza attıklarını söyledi. Geçen yıllarda hayvanat bahçesinde doğan dördüz kaplanları basın mensuplarına tanıttıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bugün de bizlere Sayın Bakanımızın (Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu) hediyesi olan bir yavru aslan geldi. Cizre'de araç kontrolü sırasında bulundu. Artık bizim yavrumuz olarak burada ağırlamaya başladık. İsmini basın mensuplarıyla konuştuktan sonra 'Cesur' koymaya karar verdik. Erkek aslanımıza 'Cesur' ismi çok yakışacak. İnşallah bunun güzel bir şekilde büyüdüğünü hep birlikte takip edeceğiz."

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler ise erkek aslanın yaklaşık bir aylık olduğunu ifade etti.

Yavruyu özel karışım laktozsuz sütle beslediklerini anlatan Özsöyler, "Süte bıldırcın yumurtası ve çocuk maması katıyoruz. Günde 8 kez yavrumuzu besliyoruz. İlk getirdiğimizde hayvanın durumu kötüydü, annesinden yeni ayrılmıştı. Vücut direncini artıracak vitaminlerle takviye yaptık." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...