Husiler karşı saldırıya geçti! Onlarca ölü ve yaralı var

Düzenleyen:
Husiler karşı saldırıya geçti! Onlarca ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri

Yemen'in başkenti Sanaa'da dün gerçekleşen otel saldırısının ardından İran destekli Şii Husiler karşı saldırıya geçti. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun askeri güçlerine saldıran Husiler onlarca askeri personeli öldürdüklerini açıkladı. Ayrıca Reuters haber ajansı Sanaa'daki saldırı anı ve bugün hayatını kaybedenlerin cenazelerine ilişkin görüntüleri paylaşıyor.

İran destekli Husiler, Jabal Nahoufah bölgesindeki Suudi arabistan liderliğindeki askeri garnizonu hedef aldı. Suudi koalisyon güçleri füze ve ağır silahlarla bombalandı. 

Saldırıda düzinelerce askerin öldüğü belirtiliyor. Çok sayıda da yaralı var. 

Husi güçleri tarafından yayınlanan videoda, patlamalar ve füze saldırıları görüntülendi.  Suudi koalisyonunun Sanaa'da düzenlediği bombalı sadırılarda aralarında kadın ve çocukların olduğu çok sayıda sivilin öldüğü açıklanmıştı.

Reuters haber ajansı sivillerin üzerine yağan bombaların ardından bölgeden görüntüler paylaşmaya devam ediyor.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan  Salih yanlıları, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok  bölgede kontrolü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon  güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...