Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclis Başkanı yine seçilemedi

Meclis Başkanı yine seçilemedi

Politika Haberleri

TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanlığı seçiminde ikinci tur sonuçlandı ve 3'te 2 çoğunluk sağlanamadı

TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanlığı için yapılan birinci tur oylama sonuçlandı. Birinci tur oylamaya 482 milletvekili katıldı. AK Parti adayı Cemil Çiçek'in 292 oy aldığı seçimde, CHP Milletvekili Osman Korutürk 108, MHP Milletvekili Faruk Bal 51 oy aldı. 21 milletvekili boş oy kullanırken, 10 oy ise geçersiz sayıldı. Yapılan 1. tur oylama sonucunda Meclis'in 3'te 2 çoğunluğunu hiçbir aday saylayamadığı için, 2. tur oylama yapıldı. İkinci tur oylamaya 483 milletvekili katılırken, AK Parti adayı Cemil Çiçek 294 oy, CHP Milletvekili Osman Korutürk 110 oy, MHP Milletvekili Faruk Bal ise 47 oy aldı. 24 milletvekili boş oy kullanırken, 10 oy ise geçersiz sayıldı. İkinci tur oylamada da Meclis'in 3'te 2 çoğunluğunu hiçbir aday saylayamadığı için, 3. tur oylamaya geçildi. TBMM İçtüzüğü'ne göre, Meclis Başkanı olabilmek için ilk tur oylamada üye tamsayısının üçte ikisinin (367) oyunun alınması gerekiyor. İkinci turda da 367 sayısına ulaşılamaması durumunda, üçüncü tur oylamaya geçiliyor. Adaylar, bu turda üye tamsayısının salt çoğunluğunun (276) oyunu alması gerekiyor.
Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday dördüncü tura katılacak. Bu oylamada en fazla oy alan üye, TBMM'nin yeni Başkanı seçilmiş olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...