Arafat hazır, 2 milyon kişi toplanacak

Düzenleyen:
Arafat hazır, 2 milyon kişi toplanacak

YAŞAM Haberleri

Arefe günü milyonlarca Müslüman’ı ağırlayacak Arafat Dağı ile şeytan taşlamanın yapılacağı Mina’da hazırlıklar tamamlandı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 2 milyon hacı adayı, arife günü çıkılacak Arafat Dağı ile buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Bu yıl Türkiye’den 100 binin üzerinde hacı adayı kutsal topraklara geldi. Zilhicce ayının 9’una gelen arife gününde ihrama girecek hacı adayları Arafat Dağı’na çıkarak vakfe yapacak. Hacı adayları daha sonra Müzdelife’ye geçecek. Burada geceyi geçirecek olan hacı adayları, Kurban Bayramı’nın ilk günü ise güneş doğmadan Mina’ya hareket edecek. Hacı adayları Cemerat’ta, büyük şeytana yedi taş atacak. Temettü, ifrat ve kıran haccı yapanlar, birinci gün şeytan taşladıktan sonra, Mescid-i Haram’a gidip ziyaret tavafının ardından tıraş olup ihramdan çıkarak hacı olacaklar. Hacılar, bayramın ikinci ve üçüncü günü ise yine aynı bölgede sırasıyla “küçük, orta ve büyük” şeytana 7’şer taş atacak. Milyonlarca hacı adayını ağırlayacak Arafat Dağı, Müzdelife ve Mina’da hazırlıklar, yapılan son rötuşların ardından tamamlandı. Bölgede alınan güvenlikten bölgenin temizliği ve serinletilmesine kadar birçok tedbir alındı. Orhan Akın MEKKE İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...