Okula başlamanın maliyeti 370 lira

Düzenleyen:
Okula başlamanın  maliyeti 370 lira

Ekonomi Haberleri

İlkokula başlayacak bir öğrencinin kıyafet ve ayakkabı masrafı 170 TL, kırtasiye ürünleri ise 200 TL’den başlıyor. Toplam maliyet en az 370 TL’yi buluyor, 2.000 liraya kadar çıkabiliyor

Kurban Bayramı tatilinin ardından velileri, okul alışverişi telaşı saracak. 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi, 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Yeni dönemde, ders kitapları öğrencilere ücretsiz sunulurken, okulların verdiği listelerle kıyafet, ayakkabı, çanta ve kırtasiye ürünleri alışverişine başlayan veliler, bütçelerini zorlamayan uygun fiyatlı ürün arayışına girdi. Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil, döviz kurlarındaki artış sebebiyle bu yıl ortalama yüzde 25 civarında fiyat artışı gerçekleştiğini ifade ederek, bir öğrencinin kırtasiye masrafının en az 200 TL olduğunu söyledi. Şendil “Türkiye’de sektörün büyüklüğü yaklaşık 3,5-4 milyar dolar. Çin’den genellikle Türkiye’de olmayan ürünler geliyor. Birçok marka, yerli imalata başladığı ve ek vergiler de geldiği için Çin’den daha az ürün giriş yapıyor” dedi. İTO Hazır Giyim ve Konfeksiyon Meslek Komitesi Başkanı Şenol Aras da, okul kıyafetlerinin semtlere göre değişiklik gösterdiğini belirterek, “Ana sınıfı ile 4’üncü sınıfa kadar olan giyim harcamaları 110-140 TL, 5’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar olan öğrencilerin giyim masrafları 120-150 TL, 9’uncu sınıftan 12’nci sınıfa kadar eğitim gören lise öğrencilerinin kıyafet giderleri ise ortalama 150-160 TL arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...