Telefondaki korsan komisyoncu

Düzenleyen:
Telefondaki korsan komisyoncu

Ekonomi Haberleri

Bodrum katlarında oluşturulan korsan çağrı merkezleri vatandaşları ağına düşürürken, firmalardan da abonelik karşılığında komisyon talep ediyor

Ömer TEMÜR - Kaynağı bilinmeyen çağrılar telefon kullanıcılarının korkulu rüyası hâline geldi. Evlerin bodrum köşelerinde oluşturulan korsan çağrı merkezleri uydurma kampanyalarla abone çalışması yapıp firmalardan komisyon talep ederken, vatandaşları da 12 ya da 24 ay gibi sözde taahhütlerle ağına düşürüyor. Bir kaç kişinin bir araya gelip rahatlıkla korsan çağrı merkezi kurabildiğini belirten Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı “Bunlar çağrı merkezi değil dolandırıcılar. ATM dolandırıcılarından hiçbir farkları yok. Yanlarına 5-10 hat alıp, ‘sigorta şirketinden arıyorum’, ‘internet kampanyamız var’ ya da ‘check-up yaptırmak ister misiniz?’ diyerek insanlara ulaşıyorlar. Bu tür uydurma kampanyalardan firmaların dahi haberi olmuyor” dedi. Bodrum köşelerinden yapılan bu tür illegal faaliyetlerle mücadele etmenin zor olduğunu anlatan Tarakçı “Maalesef insanların telefon numaraları elden ele geziyor. 3-5 bin liraya bir milyon data satılıyor. Kötü niyetli kişiler bu bilgileri kendi dolandırıcılık için kullanıyor. Yerlerinin tespit edilmemesi için sık sık yer değiştiriyorlar. Aynı yerde uzun zaman kalmıyorlar. Emniyet ile bu konuda iş birliği yapıyoruz. IP adresleri üzerinden mekânlar tespit ediliyor. 10 kişi bu işi yapıyor ancak bir kişi yakalanıyor. Yani çok sıkıntılı bir süreç. İşin Mali İşler boyutu, dolandırıcılık boyutu var. 4-5 suç aynı anda işlendiği için haftalar sürüyor” diye konuştu. Gümrük Bakanlığı BTK, BKM, BDDK ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yaptıklarını dile getiren Tarakçı, bu konuda dernek olarak kendilerinin yetkilendirilmesini istedi.
Digiturk Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Grup Başkanı Erem Demircan firma olarak kendilerinin de mağdur olduklarını söyledi. Korsan çarı merkezlerinin  bir şekilde kendilerine ulaşarak abonelik için komisyon bedeli ile talep ettiğini ifade eden Demircan şunları söyledi: Bu tür korsan çağrı merkezleri bizi de arıyor. ‘biz şu kadar abone bulduk’ diyerek bizden komisyon talep ediyorlar. Biz firma olarak bu tür yerlerden gelen abonelik asla kabul etmiyoruz. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...