Erdoğan: Bu şahlanış sürecek

Düzenleyen:
Erdoğan: Bu şahlanış sürecek

GÜNDEM Haberleri

“Bizi beli bükük olarak görmek isteyenlere diyoruz ki Türkiye artık ayağa kalktı ve asla bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz.”

Ahmet Münir Eren - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Anıtı’nın bulunduğu alanda düzenlenen Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı’nda halka hitap etti. Sultan Alparslan’ın 946 yıl önce bir cuma günü Malazgirt’te kazandığı zaferle Anadolu’yu ebedi yurt yapacak adımı attığını belirten Erdoğan, “Tarihi öğrenmeyenler, onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Maalesef ülkemizde, Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Malazgirt’i, devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. İşte çağrımızı yaptık ve bugün millet Malazgirt’te” dedi.
Erdoğan: Bu şahlanış sürecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt’in imarını farklı bir proje ile ele alacaklarını belirterek, “Malazgirt’teki törenleri gelecek yıl çok daha farklı olacak” diye konuştu.  “Malazgirt’i anlamayanlar, bugün bizim niçin her fırsatta tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediğimizi anlayamazlar” diyen Erdoğan şöyle konuştu:  “Kimse bu vatanımızı bölmeyi, parçalamayı aklından geçirmesin. Şu anda Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’de, Besler’de, Küpeli’de bütün o teröristlere... Buraları ne yaptık? Dar ettik, mezar ettik. Durmayacak, devam edeceğiz. Burada terör bitene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Devlet, cumhurbaşkanıyla bakanlarıyla bugün burada. Sizlerle bir aradayız. Devlet, millet bir olduk. Bizim tek devletimiz var oda Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Paralel devletmiş, şuymuş, buymuş...” 
Erdoğan, yabancı bir devlet adamına atfedilen ancak Türkiye’ye yönelik oyunların mantığını çok iyi ifade eden bir söz bulunduğunu ve bunu ifade etmek isteğini belirterek, şunları kaydetti: Diyor ki bu söz, ‘Türkleri ne yerde süründüreceksin ne de doğrulmalarına izin vereceksin. Sürünecek olurlarsa gururlarına dokunur, küllerinden yeniden doğarlar. Ayağa kalkarlarsa da artık önlerinde duramazsın. Bunları belleri bükük vaziyette bırakacaksın ki idare edebilesin.’ Ama bunu başaramadılar, başaramayacaklar. Hayatımız boyunca beli bükük olarak görmek isteyenlere diyoruz ki Türkiye artık ayağa kalktı, bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz. Çünkü biz ancak rükûda eğiliriz.
Erdoğan: Bu şahlanış sürecek
Erdoğan, Malazgirt’e giderken helikopterle havadan incelemelerde bulundu.
BİN YILDIR DÜŞMAN AYNI 
“Anadolu demek, tüm gönül coğrafyamızı ezip geçmek isteyenlerin önünde çelikten bir set olmaktır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimize kefen biçenlerin sonları korkunç olmuştur. FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ aslında birer araçtır. 15 Temmuz’da darbe girişimi gibi gözüken ama bizi esir etmeye çalışılan bir hamleyle karşılaştık. Ucu Pensilvanya’ya dayanan bu malum zata, 15 Temmuz’da milletim çok ciddi bir fatura ödetti. 946 yıldır olduğu gibi bu defa da bayrağa, ezanımıza, vatanımıza, devletimize ve geleceğimize sahip çıkarak teşebbüsü boşa çıkardık. Sultan Alparslan kimlerle mücadele etmişse, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse biz de 15 Temmuz’da onlarla mücadele ettik.”


 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...