Tolga Ciğerci'deki değişimin sırrını Ayhan Akman anlattı: Yerini buldu!

Düzenleyen:
Tolga Ciğerci'deki değişimin sırrını Ayhan Akman anlattı: Yerini buldu!

SPOR Haberleri

“Geçen yıl defanstaydı şimdi solda. Mevkisi ve çevresindeki oyuncular değişince potansiyeli ortaya çıktı. Şut konusunda da üzerine koydu”

Burhan Can Terzi - Galatasaray’da takımsal olarak bir değişim söz konusu. 11’e bakıldığında geçen sezondan kalıcı isim olarak iki oyuncu var. Kaleci Muslera ve Tolga Ciğerci. Sarı-kırmızılı takımda yenilerin taraftarı şaşırtması normal ama anormal olan Tolga Ciğerci’deki pozitif değişim. Ne oldu da deyim yerindeyse geçen sezon isabetli şutu bile olmayan Tolga Ciğerci 3 maçta 4 gol atar hale geldi. Geçen sezon ön liberoda görev yapan ve bir tek akılda Beşiktaş derbisindeki oyunu kalan Tolga sonrasında gerek sakatlığı gerekse formsuzluğundan dolayı adeta kayıptı. 

Kaleye daha yakın
Biz de Igor Tudor’un “Hayatımda gördüğün en iyi profesyonel” yakıştırmasını yaptığı ve övdüğü Tolga Ciğerci’yi yakından gören, bilen yardımcı antrenör Ayhan Akman’a sorduk. Akman, Ciğerci’deki değişimi şöyle değerlendirdi: Öncelikle Tolga’nın mevkisi değişti. Geçen yıl defansif orta saha pozisyonunda görev yapıyordu. Bu sezon ise solda oynuyor. Artık gole daha yakın ve hücum organizasyonlarında daha dinç durumda kalıyor. Bu da Tolga’nın potansiyelinin ortaya çıkmasını ve izleyenlere de göstermesini sağladı. Biz zaten Tolga’dan çok memnunduk. Çok profesyonel, çok çalışkan bir oyuncu. Şut konusunda da üzerine koydu. Tabii yanında oynayan oyunculardaki değişimi de unutmayalım. Tüm bunlar birleştiğinde Tolga’nın performansı da pozitif olarak gelişti.”  

Gomis DURMAK BİLMİYOR
Galatasaray’ın golcüsü Bafetimbi Gomis’in iştahı kesilmiyor. 3 maçta 4 gole ulaşan Fransız yıldız önceki gece 83’te oyundan alınmasına bile tepki gösterdi. Gole, futbola, mücadeleye doymayan Gomis karşılaşmanın ardından bisiklet ve havuz çalışması yaptı.

Galatasaray’ın anlaşmaya vardığı Arda Turan, Florya’ya dönmek için gün sayıyor. Sportif direktör Cenk Ergün de, millî futbolcuda sıkıntı olmadığının mesajını verirken topu Barcelona’ya atmıştı. Sarı-kırmızılı yönetim bu transfer için günlerdir kendilerini bekleten Barcelona yetkililerine nota verdi. Galatasaray cephesi, “Bizim beklemeye sabrımız kalmadı. Bu hafta içinde net cevabı verin artık” mesajı gönderdi.  Arda’nın çok yakında Galatasaray’a imza atması bekleniyor.

AYRILIK BEDELİ 8 milyon € 
Geçen sezon Hertha Berlin’den alınan Tolga Ciğerci’nin maliyetini hatırlatalım... 3 yıllık mukavele yapılan gurbetçi oyuncu için kulübüne 3 milyon avro bonservis ücreti ödenmişti. Tolga’nın da senelik 2 milyon avro garanti ücreti vardı. Ve mukavelesinde yazan bir madde dikkat çekici. 2019’a kadar anlaşması bulunan Tolga’nın 2017-18 sezonu sonunda 8 milyon avro ödemek şartıyla sözleşmeyi fesih hakkı var.

8 YIL SONRA 3’TE 3 GELDİ VE BU RAKAMLARDA DA KENDİNİ GÖSTERDİ:
Aslan ezmesi

Galatasaray tribünlerinde şimdiden şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı. Bir an önce de derbilerin gelmesi bekleniyor. Çünkü sarı-kırmızılı futbolcular 3 haftada öyle bir futbol izlettirdi ki “Bizim önümüzde kimse duramaz” mesajı verdi. G.Saray, öncelikle 8 yıllık hasrete son verdi. Cimbom 2009-10 sezonundan bu yana en iyi sezon başlangıcına imza attı. Sarı-kırmızılılar 8 yıldır, 3’te 3 yapamıyordu. 

İkiye katladı
Galatasaray; Kayserispor, Osmanlıspor ve Sivasspor ağlarına toplamda 10 gol gönderdi. Geçen sezon Riekerinkli dönemde ilk 3 maçtaki gol sayısı sadece 5’te kalmıştı. Topa ve oyuna hakim olan sarı-kırmızılılar üç maçta da topla oynamada yüzde 63’ü düşmedi. Şutlarda hep çift haneyi gördü ve önemli verilerden birisi de topu sevmesiydi. Başarılı pas sayısı 450’nin üzerindeydi. Büyüklerle oynayan rakip takımların başarılı pas sayısı ise 250 civarında kaldığını vurgulayalım.

Transferi unutturdu
Galatasaray’da 3 haftadır sol bekte görev yapan Martin Linnes, Sivasspor maçında da müthiş bir asiste imza attı. İlk hafta Gomis’e asist yapan Norveçli bu defa Tolga’ya attırdı. Yönetim Asamoah’ın transferini bitirmek üzere ama Linnes bu performansıyla Asamoah’ı unutturdu.

Fernando’ya bak sen
Galatasaray’da futboluyla pek sivrilmeyen Fernando Reges, Sivas maçında da muazzam istatistiklere ulaştı. Sambacı, Sivasspor karşısında 9 top kazanma, 5 ters kademe ve 7 hava topu kazanma ile kendi rekorunu kırdı. Fernando, en kritik anlarda bir anda belirdi. 
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...