Çukurovalı çiftçi: 'Maliyetler çok yüksek'

Düzenleyen:
Çukurovalı çiftçi: 'Maliyetler çok yüksek'

YAŞAM Haberleri

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, anız yakmak istemediklerini ancak toprağı yakmadan işlemenin çok maliyetli olduğunu söyledi.

Anız yakılmaması için çözüm üretilmesini isteyen çiftçiler, mazot ve zirai ilaçların pahalı, aşırı sıcaklardan dolayı da verimin düşük olduğunu söyleyerek, zarar ettiklerini belirtti. Çiftçilerden Mehmet Ali Sakatoğlu, "Toprağı yakmadan işlediğimiz zaman maliyet kat kat büyüyor" dedi. 

Çukurovalı çiftçi: 'Maliyetler çok yüksek'

Kadirli’nin Çaygeçit köyünde çiftçilik yapan Mustafa Sarıarslan ise, "Havalar sıcak gittiğinden verim alınmadı, zarar içerisindeyiz kar eden hiçbir çiftçi yok. Bize mısır biçiminde anız yakılmasın diyorlar, çiftçinin hali perişan, Bunun maliyetini normalde 3 liralık mazotla kurtarıyorsak, bu şekilde 10 liralık mazotla kurtaramıyoruz. Çiftçi ne yapsın verimde bir kar yapamıyor, tüccara boyun büküyor, aldığı üç beş kuruşu da buna harcadığı zaman çiftçi el elde baş başta kalacak, zaten, çiftçi hiçbir şey kazanmıyor. Yetkililer buna bir çözüm bulacak. Ne gerekiyorsa makine mi, ekipman mı, destek mi gerek, devletimiz buna bir el atsın, herkes tek taraflı konuşuyor birde çiftçiyi dinlesinler. Gelsinler çiftçinin şu halini görsünler, 40 derece 45 derece sıcakta çalışıyor çiftçi" dediler. 

Çukurovalı çiftçi: 'Maliyetler çok yüksek'

25 yıldır çiftçilik yapan Yasin Hazar ise, "Biz anız yakmıyoruz ama böyle de maliyetler çok yüksek oluyor zaten zarar ediyoruz. Maliyetlerimiz zaten yüksek. Mazot, gübre, biz bu tarlayı bu şekilde hazırlamak için artı masraflar yapacağız. Bunu da yaptığımız zaman zaten kazancımız yok" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...