Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Venezuela'da 900 bin kişiyle dev tatbikat

Düzenleyen:
Venezuela'da 900 bin kişiyle dev tatbikat

DÜNYA Haberleri

Ortamın bir türlü sakinleşmediği Venezuela'da 900 bin asker, sivillerin de katıldığı oldukça kapsamlı bir askeri tatbikata başladı. Tabikatın en ilginç yanlarından biri ise askerlerin sivillere silah kullanmayı öğretiyor olması. ABD'nin ülkeye yaptırım kararına yanıt olarak gelen tatbikatlarda sıradışı görüntüler ortaya çıkıyor.

Ekonomik ve siyasi krizin aşılamadığı Venezuela'nın başkenti Caracas'ta bulunan Ulusal Muhafızlar askeri tesisinde 900 bin asker ve milis sivillerle biraraya geldi 

ABD'ye karşı bir gösteriye dönüşen tatbikatlara kadın erkek hatta çocuk demeden çok sayıda sivil de  katıldı. Askerler sivillere silah kullanmayı öğretti.

Haber ajanslarından gelen bir karede Ulusal Silahlı Kuvvetler askerinin yaşlı bir kadına tüfek kullanmayı ayrıntılı bir şekilde öğretmesi dikkat çekti.

Venezuela'da 900 bin kişiyle dev tatbikat

Bazı siviller dövüş ve dnasın birarada olduğu bir savunma sporu olan 'capoeira' yaparken de görüntülendi. 

İki gün sürecek tatbikatların açılışın Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez yaptı.

Lopez, askeri tatbikatların Washington yönetimine bir cevap olduğunun altını çizdi ve "ABD'nin dün açıkladığı Venezuela'ya yönelik yaptırımlara karşı silahlı kuvvetler Venezuela hükümetinin yanındadır" dedi.

Venezuela'da 900 bin kişiyle dev tatbikat

ABD yönetimi dün yayımladığı başkanlık kararnamesi ile Venezuela'ya karşı yeni ekonomik yaptırımlar uygulama kararı almıştı. Yaptıtımlar Venezuela hükümetiyle ticareti ve devlete ait petrol şirketlerini hedef alıyor. 

Venezuela'da gıda sıkıntısı, yüksek enflasyon ve suç oranlarının giderek artması halktan tepki topluyor.

 Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki  hükümetin kontrol ettiği Yüksek Mahkemenin, 31 Mart'ta Kongre'nin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla halkın şikayetleri sokak protestolarına dönüştü.

Venezuela'da 900 bin kişiyle dev tatbikat

Ülkede mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde en az 125 kişi hayatını kaybetti.

Maduro yönetimi, muhalefetin, aşırı sağcı radikaller ve suç  çeteleriyle işbirliği içinde olduğunu savunurken, muhalefet ise ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik güçlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...