Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İçişleri Bakanlığı'ndan SMS'li uyarı

Düzenleyen:
İçişleri Bakanlığı'ndan SMS'li uyarı

YAŞAM Haberleri

​İçişleri Bakanlığı, bayram tatilinde sürücüleri SMS ile uyardı. Özellikle trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerdeki mola noktalarında vatandaşların telefonlarına, “Bayramlarda en fazla ölümlü kazaların yaşandığı yol üzerindesiniz” mesajı geldi.

10 günlük Kurban Bayramı tatilinde, trafik denetimlerini sıkılaştıran İçişleri Bakanlığı, bayramlarda en fazla ölümlü kazanın meydana geldiği 5 nokta üzerindeki mola noktalarında, vatandaşların cep telefonlarına lokasyon bazlı otomatik SMS gönderdi. Mesajda, "Bayramlarda en fazla ölümlü kazaların yaşandığı yol üzerindesiniz. Lütfen kurallara uyun. Hız yapmayın. Arka koltukta da kemerinizi takın #FreneDeğilKuralaGüven hayırlı bayramlar" ifadeleri yer aldı.

Türkiye’de bir ilk

Bakanlık, bu SMS'ler ile vatandaşları en çok ölümlü kazaların yaşandığı noktaya birkaç yüz kilometre kala daha dikkatli olmasını sağlamayı hedeflerken, Bakanlığın trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki mola noktalarında vatandaşları SMS ile uyarmasının Türkiye’de bir ilk olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...