4 büyüklere borsa darbesi

4 büyüklere borsa darbesi

SPOR Haberleri

Borsadaki kaybın yüzde 3'ü geçmediği yılbaşından bu yana, spor hisselerindeki düşüş yüzde 30'a dayandı.

Son zamanlarda üst üste gelen haberlerle zor günler geçiren Türk futbolunun yüzü borsada da gülmüyor. Borsadaki kaybın yüzde 3'ü geçmediği yılbaşından bu yana, spor hisselerindeki düşüş yüzde 30'a dayandı.
BAŞI KİM ÇEKTİ?
Borsadaki kötü gidişatta başı Trabzonspor çekti. Son dönemlerde önemli bir sportif başarı kaydedemeyen Trabzonspor hisseleri, yılbaşından bu yanaki yüzde 37.61'lik düşüşle spor hisseleri arasında en büyük kaybı yaşadı. Başı şike olaylarıyla dertte olan Fenerbahçe ve Beşiktaş hisselerindeki değer kayıpları da yüzde 30'a yaklaştı. Fenerbahçe hisseleri yılbaşındandan bu yana yüzde 29.16 düşerken, mali durumunu düzeltmeye çalışan Beşiktaş hisseleri ise yüzde 26.48 değer kaybetti. Diğer takımların aksine başarılı bir başarılı bir dönem geçiren ve ligi lider olarak tamamlayan Galatasaray ise, borsada benzer bir başarı yakalayamadı. Galatasaray, borsada 4 büyükler içinde yüzde 24.37'lik düşüşle en az değer kaybeden takım oldu.
'TRABZONSPOR FEDERASYONDAN PARA ALAMADI'
Gedik Yatırım analisti Yunus Kaya spor hisselerindeki düşüşü şöyle değerlendirdi: "Sezon boyunca başarılı elde edemeyen Tranzonspor, nbsp; bununla bağlantılı olarak yıllık gelir elde edemedi ve federasyondan para alamadı. Para alamadığı için borsada hisse satma yoluna giden Trabzonspor, bu sebeple 4 büyükler içinde en çok değer kaybeden takım oldu" dedi.
UEFA KARARLARI FENER'E YARAMADI

Fenerbahçe'nin 2 yıldır süren şike davasının etkilerini hissettiğine dikkat çeken Kaya, "Şike davasındaki gelişmelerin etkisiyle borsada son 2 aydır sert düşüyor. Yeni gelişmeler, UEFA kararları, Fenerbahçe'nin tahkime başvurması ve gelecek yeni haberler sebebiyle hisseler düşüşünü sürdürüyor" dedi.
BEŞİKTAŞ İLE FENERBAHÇE'NİN DERDİ AYNI
Beşiktaş hisselerindeki düşüşün Fenerbahçe'ninkine benzer olduğunu kaydeden Kaya, "Sportif alandaki başarısızlıkların yanı sıra son dönemde adının şike olaylarına karışması Beşiktaş'ın borsadaki düşüşünün en önemli nedeni olarak gösterilebilir" diye konuştu.
LİDER GALATASARAY NEDEN DÜŞTÜ?
Galatasaray'ın durumunun diğer spor hisselerinden farklı olduğuna dikkat çeken Kaya, "Maddi durumunu düzeltmeye çalışan Galatasaray, ikinci bedelli sermaye artırımına başvurdu. Fakat Sermaye Piyasası Kurulu'ndan beklenen onayın gecikmesi hisselerin yukarı yönlü hareketini engelledi ve olası yukarı yönlü hareketler hep geçici oldu" dedi. (Betül Cantürk/ Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...