Yunanistan'ın üç günü kaldı, Merkel tavizsiz

- Güncelleme:
Yunanistan'ın üç günü kaldı, Merkel tavizsiz

Ekonomi Haberleri

Yunanistan'ın sonraki kredi dilimini alabilmek adına kurtarma şartlarını yerine getirmek için üç günü olduğunu bildirildi. Merkel 'yeni kurtarma olmayacak' dedi.

Dört Euro Bölgesi yetkilisi, Yunanistan'ın sonraki kredi dilimini alabilmek adına kurtarma şartlarını yerine getirmek için üç günü olduğunu söyledi. ERT haberine göre, Atina ve kreditörleri iki haftalık aradan sonra 8,1 milyar euroluk kredi diliminin serbest bırakılması için görüşmelere yeniden başladılar. Yunanistan´ın kamu sektörü reformlarına dair memnuniyetsizlik var. Reuters´a konuşan bir kaynak, "Yunanistan Pazartesi günkü Eurogroup öncesinde yükümlülüklerini yerine getirmeli." dedi. Euro Bölgesi maliye bakanları 8 Temmuz´da bir araya gelecekler. Yunan basınında yer alan haberlere göre, Atina´ya baskıyı artırmak için AB-IMF yetkilileri kredinin tamamını bir kerede ödemeyi reddedebilirler ve üç aylık ödemeler yapabilirler. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, 'Yunanistan için Yeni kurtarma planı olmayacak' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...