Bu köyde aç kalan kuş yok

Düzenleyen:
Bu köyde aç kalan kuş yok

YAŞAM Haberleri

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Günay köyünde kullanılmayan 10 dönüm araziye kuşlar yesin diye buğday eken köy muhtarı Kader Çubukçu, amacına ulaştığı için çok mutlu.

Geçtiğimiz bahar aylarında Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle doğal yaşama destek veren Günay köyü muhtarı Çubukçu, ektikleri tohumların filizlenip yaban hayatına ve özellikle kuşlara doğal besin kaynağı olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Son yıllarda devlet desteğiyle birlikte köylerde artık ekilmeyen arazilere buğday gibi kuşların besin kaynağının ekilmesinin doğal yaşama büyük destek verdiğini kaydeden Çubukçu, “Ülkemizde son yıllarda köylerden kentlere doğru göçün artması neticesinde köylü artık toprağı işlemiyor, ekip biçmiyor. Haliyle bu durum Gümüşhane gibi kuş türleri açısından zengin olan ilimizde türlerin göç etmesine neden oluyor. Ekosistem bir zincir gibidir, eğer siz zincirin bir halkasını koparırsanız onu eski haline getirmesi güç olacağı gibi zamanla diğer halkaların da koptuğunu görürsünüz” dedi.

Bu köyde aç kalan kuş yok

Kızları Beyza, Çağla ve yeğeni Emine Çubukçu ile gözleri gibi baktıkları buğday tarlalarının önce boy, şimdilerde ise başak verdiğini dile getiren Çubukçu, şimdiden köylerindeki kuş sayısının ve çeşidinin arttığını gözlemlediklerini söyledi.

Bu köyde aç kalan kuş yok
Çubukçu, ülke genelindeki bütün vatandaşlara da şu çağrıda bulundu: “Lütfen sizlerde bir avuç da olsa elde ettiğiniz tohumu kullanılmayan bir tarım alanına ekiniz. Sizin için çok kolay olan bu durum belki de onlarca canlıya yaşam kaynağı olacaktır."
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...