Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Fenerbahçe'nin yeni başkan adayları

İşte Fenerbahçe'nin yeni başkan adayları

SPOR Haberleri

Aziz Yıldırım'ın genel kurulu toplama sinyalini vermesinden sonra Fenerbahçe'de başkan adayları kolları sıvadı.

Aziz Yıldırım'ın genel kurulu toplama sinyalini vermesinden sonra Fenerbahçe'de başkan adayları kolları sıvadı. Fenerbahçe'de sular kaynamaya başladı. Başkan Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantı sonrası önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Genel Kurul için ciddi çalışmalar yapılmaya başlandı. Fenerbahçe kulübünün maddi ve manevi olarak daha fazla yıpranmamasını ve Aziz Yıldırım yönetimin sonlanmasını isteyen isimler başkanlık için kolları sıvadı. Tahkim Kurulu süreci sonrasında Ağustos ayının ilk haftasında kongre kararı almayı planlayan şu anki yönetim ve muhalefet iki koldan çalışıyor. Mehmet Ali Aydınlar, yönetimini büyük ölçüde belirledi. Kulübün önde gelen isimleri ise Nihat Özdemir'i ikna etmeye çalışıyor. Sadettin Saran da resmen aday olduğunu açıklayan ilk isim oldu. İşte camiadaki son durum:
AYDINLAR KESİN HAZIR
Her konuşmasında, "Bir gün mutlaka başkan olacağım. En büyük hayalim bu... Fenerbahçe'yi dünya kulübü yapacağım" diyen Mehmet Ali Aydınlar, başkanlık için en sıkı çalışan isimlerden biri. Öyle ki Aydınlar'ın yönetim kuruluna almayı düşündüğü isimler bile hazır. Yönetimine alacağı en az 10 kişiyi belirleyen Aydınlar'ın Tahkim Kurulu kararı sonrasında 2011'den sonraki tüm süreci anlatacağı ve adaylığını resmen açıklayacağı öğrenildi. Aydınlar'ın bununla da kalmayıp elinde bulunan tüm belgeleri de ortaya koyarak Fenerbahçe'de 1998 yılından beri yaşanan tüm ayrıntıları irdeleyip; son yaşanan UEFA, CAS ve tüm gelişmelerden ötürü Fenerbahçe'nin uğradığı zararları karşılaması için Aziz Yıldırım başta olmak üzere tüm yöneticilere müteselsil kefil oldukları için tek tek dava açacağı öğrenildi.
'NİHAT ABİ' FORMÜLÜ
Şu anda Fenerbahçe'deki mevcut yönetim de boş durmuyor... Sarı-Lacivertli camianın önde gelen isimleri de bu geçiş sürecini eski başkan vekili Nihat Özdemir, yani kendi değimleriyle "Nihat abi" formülüyle çözmeyi planlıyor. Kulübün ileri gelenlerinin seri görüşmeler yaparak Özdemir'i bu konuda ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi. Uzlaşıcı, yapıcı ve takdir alan yapısı nedeniyle camianın ağır toplarının yanı sıra başkan Aziz Yıldırım da Özdemir'e sıcak bakıyor. Nihat Özdemir'den 2015'de yapılacak olağan kongreye kadar başkanlık yapması istenecek. Bu gelişmeler ışığında eğer yapılan baskılar sonuç verirse Nihat Özdemir, 2015 yılına kadar başkanlık yapmak için adaylığını koyacak.
SARAN RESMEN AÇIKLADI
İki tarafta yaşanan bu gelişmeler sonrasında başkan Aziz Yıldırım tarafından üyelikten ihraç edilen Sadettin Saran'ın da yapılacak olağanüstü genel kurulda affedilmesi halinde adaylığını koyacağı bildirildi. Saran dün yaptığı yazılı açıklamayla da aday olacağını resmen açıkladı. Saran açıklamasında kulüpten ihraç edilmesi sonrasında başlattığı hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "Bu noktada hak ve adalet mücadelem, mahkemede halen sürmektedir. Durumu bu şekilde ifade etmekle birlikte, eğer Sayın Başkan, basın toplantısında bahsettiği tüm ihraçları kaldırma girişimini yerine getirirse, ben de yapılacak olan genel kuruldaki yerimi, 'başkan adayı' sıfatıyla ve büyük bir gururla alırım" ifadesini kullandı. (HTSPOR / Ferudun NİĞDELİOĞLU)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...