Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

28 kadın plajı açıldı

Düzenleyen:
28 kadın plajı açıldı

YAŞAM Haberleri

Belediyeler, özel işletmeler ve oteller tarafından işletilen plajlar, kadınların rahatsız olmadan denize girip güneşlenmesine imkân sağlıyor...

Türkiye’de alternatif tatilin önemli unsurlarından biri olan kadın plajları sayısı son yıllarda hızla arttı. Parti gözetmeksizin birçok belediye, talep doğrultusunda kadın plajı açtı ve işletiyor. Kadın Plajları Rehberi bilgilerine göre, Antalya, İzmir; Muğla, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Ordu, Samsun, Düzce ve Trabzon’daki plajların 11’i belediyeler, 5’i lüks oteller, 10’u özel işletmeciler tarafından hizmete açıldı. İki plaj ise eskiden beri kadın plajı olarak kullanılıyor.

MARMARA’DA 14 TANE
Marmara Bölgesi 14 kadın plajı ile ilk sırada yer alıyor. Marmara’yı altı plajla Karadeniz, beş plajla Akdeniz izliyor. Üç kadın plajının bulunduğu Ege dördüncü sırada. En çok kadın plajı bulunan iller ise Yalova (altı plaj) ve Antalya (beş plaj).
İlk kez hazırlanan Kadın Plajları Rehberi’nde verilen bilgiler, “Şimdi gözlerden uzakta, serin sularda özgürce yüzüp kumlara yatıp güneşlenmek hayal değil” sloganıyla sunuluyor. Yine rehberde, kadın plajlarının sadece tesettürlü kadınların tercihi olmadığı, denize girmek isteyen bütün kadınlar için farklı bir alternatif olduğu belirtiliyor. 2000’li yıllardan önce Türkiye’de az da olsa kadın plajı bulunuyordu.

Osmanlıda başlatılmıştı
Bugünkü kadın plajlarından önce Osmanlıda ‘deniz hamamları’ / ‘derya hamamları’ vardı. Moda, Beylerbeyi, Salıpazarı, Paşabahçe’de yalnız kadınlara mahsus deniz hamamları vardı. Kadıköy, Büyükada, Büyükdere, Beşiktaş, Salacak, Bebek, Kabataş, Üsküdar, Çengelköy, Tarabya, Yeniköy, Çatladıkapı, Yenikapı, Ahırkapı, Üsküdar-Ayazma İskelesi, Heybeliada, Kuleli, Beykoz, Yenimahalle, İstinye, Kuruçeşme, Kumkapı, Samatya, Makriköy (Bakırköy), Ayastefanos (Yeşilköy), Ortaköy ve Davutpaşa’daki deniz hamamlarında kadınlar ve erkekler ayrı ayrı denize girerdi. Osmanlıdan kalanlar 1970’lerde kaldırılmış, daha sonra kadın plajları olarak yeniden gündeme gelmişti...

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...