Ünlü aşçıdan kurban eti için tavsiyeler

Düzenleyen:
Ünlü aşçıdan kurban eti için tavsiyeler

YAŞAM Haberleri

Dinî vecibelerinizi yerine getirip kurban kestiniz, etinizin bir bölümünü muhtaçlara dağıttınız.

Dinî vecibelerinizi yerine getirip kurban kestiniz, etinizin bir bölümünü muhtaçlara dağıttınız. Kalanını ise en iyi şekilde değerlendirmek için uzman görüşüne ihtiyacınız varsa, Dedeman İstanbul’un Aşçı Başı Ali Kaplan’ın tavsiyelerine kulak verelim istedim. İşte o tavsiyeler:
¥ Kurban etini 12 saat buzdolabına koymayın, dondurmayın.
¥ Kurban etini hiçbir şekilde suyla temas ettirmeyin, yıkamayın.
¥ Et dondurucuda en fazla 1 yıl saklanmalı. Dondurduğunuz tarihi kaydedin. Buzluğunuza etleri parça parça poşetleyip koyun.
¥ Eti hemen kullanacaksanız buzlu hâlde pişirebilirsiniz. Hemen kullanmayacaksanız, buzdolabında çözülmesini sağlayın. Donmuş hiçbir ürünü çözdürüp tekrar dondurmayın.  
¥ Kavurma yapacaksanız, kendi yağında kavurun. Kavurmayı kısık ateş yerine yüksek ateşte pişirin. Kısık ateşte pişirmek sulanmasına sebep olur. Kavurmayı koyun ve kuzu etiyle yapacaksanız en iyisi but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlayın. Koyun ve kuzu etine su koymayın fakat dana eti ise çok az su ilave edebilirsiniz.
¥ Kurban etini ızgara yapacaksanız kısık ateşte pişirin. Etleri çevirirken çatal kullanmayın. Aksi hâlde et delinir, su salar. Mangal yaparken etin ateşe çok yakın olması, kanserojen maddeleri açığa çıkarır. 

Püf noktası...

Fırında patates yapmak isterseniz, patatesleri önce 10 dakika haşlayın, çatalla azıcık delin. Çok daha hızlı piştiğini göreceksiniz.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...